Multimediálne reproduktory a soundbary sú obľúbeným segmentom. Nevyrovnajú sa síce veľkej zostave do obývačky, no môžete ich ľahšie prenášať. Výrobcovia pridávajú k bežným meničom aj pasívne žiariče na lepšiu reprodukciu nízkych tónov.

V niektorých prípadoch sa vydali cestou rozširovania funkcií, a tak tu nájdete aj FM rádio alebo slot na pamäťovú kartu. Medzi špeciality patrí funkcia bezdrôtového pripojenia, ktorú má postupne čoraz viac reproduktorov. Ak máte dva, získate ešte lepší zvukový zážitok. Typicky použiteľné v domácnostiach s deťmi.

Creative STAGE SE Mini

Vylepšite svoj zvuk pomocou elegantného kompaktného soundbaru pod monitor. Creative Stage SE mini je špeciálne vyladený na pôsobivé basy so špičkovým výkonom 24 W a je vybavený neodymovými meničmi s plným rozsahom. Soundbar je napájaný cez USB-C a podporuje Bluetooth 5.3. Zároveň je vybavený aj výstupom na slúchadlá. Prečítajte si viac.

Cena: 39,99 €

Creative Stage SE miniZdroj: TOUCHIT
Creative Stage SE mini

LAMAX Sounder2 Max

Poskytuje 360° zvuk doplnený o 3D režim. Na jedno nabitie vydrží až 20 hodín a celkový výkon je 50 W. Na rozšírenie zvukového zážitku sa dajú pripojiť ďalšie reproduktory, ktoré podporujú technológiu BeatShare TWS. Vhodný je aj na použitie vo vonkajšom prostredí vďaka odolnosti IP67. So zabudovaným mikrofónom sa dá použiť aj na telefonovanie.

Cena: 66,10 €

LAMAX Sounder2 MaxZdroj: LAMAX
LAMAX Sounder2 Max

Sony SRS-XB100

Malý telom, výkonný zvukom. Valcové telo aj návrh meničov šíri zvuk do okolia, a tak nezáleží na tom, ako si ho položíte na stôl. Na jedno nabitie vydrží 16 hodín a je kompletne odolný voči vode a prachu s IP67. Z reproduktora sa dá telefonovať a funkcia Echo Cancelling umožňuje hovoriť s dvomi ľuďmi naraz bez toho, aby sa rušili. Nabíjanie je cez USB-C. Prečítajte si viac.

Cena: 59 €

Niceboy RAZE Supersonic XL

Aj tento reproduktor má v sebe FM rádio. Disponuje technológiou MaxxBass na zvýšenie účinnosti nízkych tónov a má celkový výkon 24 W. Pogumované telo ho chráni proti nárazom a s IPX6 odolá aj striekajúcej vode. Na jedno nabitie hrá až 12 hodín a okrem Bluetooth 5.0 sa dá pripojiť aj cez audio kábel. Obsah sa dá prehrávať z microSD karty alebo pripojeného flashdisku. Prečítajte si viac.

Cena: 62 €

Niceboy RAZE Supersonic XLZdroj: Niceboy
Niceboy RAZE Supersonic XL

Hama Shine 2

Reproduktor so svetelnými efektmi v hornej časti. Výkon je 30 W a na jedno nabitie vydrží 12 hodín prehrávania. Nabíja sa cez USB konektor a okrem Bluetooth 5.0 podporuje spojenie aj cez 3,5 mm audiokábel. Na zosilnenie nízkych tónov má samostatné tlačidlo Xtra bass, ktorého názov je značne charakteristický. IPX4 je odolnosť proti ošpliechaniu, na ponorenie do vody ale nestačí. Prečítajte si viac.

Cena: 74,99 €

Hama Shine 2Zdroj: Hama Slovakia
Hama Shine 2

Outdoorový reproduktor Orava Crater-11

Outdoorový reproduktor Crater-11 s výkonom až 30 W sa postará o skvelý hudobný zážitok. Na chate, na výlete alebo len tak doma popri grilovaní. Jednoducho pripojíte svoj smartfón cez Bluetooth a vaše obľúbené hity zaznejú v čistých a dynamických tónoch. Nechýba ani prehrávanie z USB kľúča, FM rádio a pripojenie cez AUX. Crater-11 sa nebojí ani vody – s vodoodolným krytím IPX7. Navyše vás funkcia power banky zachráni v prípade vybitej batérie.

Cena: 89,90 €

Orava Crater-11 Zdroj: Orava
Orava Crater-11

Hama SoundBarrel

Veľký reproduktor, ktorý nabije aj váš smartfón. Obsahuje dva 20 W meniče a pasívne žiariče po stranách. Celkový výkon je 60 W. Dá sa pripojiť cez Bluetooth 5.0 alebo 3,5 mm audiokonektor. S certifikáciou IPX6 odolá aj dažďu a náhodnému ošpliechaniu. Vstavaný akumulátor umožní do 30 hodín prehrávania hudby. S funkciou True Wireless Stereo ho môžete spojiť s druhým reproduktorom. Prečítajte si viac.

Cena: 89,99 €

Hama SoundBarrelZdroj: Hama Slovakia
Hama SoundBarrel

Canyon BSP-4

Prenosný reproduktor, cez ktorý si pustíte aj FM rádio. Telo je chránené textíliou, ktorá sa dá očistiť, nie je však vyslovene odolný voči vode. Používa Bluetooth 5.0 a nabíja sa cez konektor USB-C. Zvuk je zložený z jedného 50 mm meniča a pasívneho žiariča na zosilnenie nízkych tónov. Má plnú výbavu vrátane FM rádia a slotu na microSD karty. Na vytvorenie stereo zvuku môžete dva tieto reproduktory bezdrôtovo spojiť do seba. Prečítajte si viac.

Cena: 22 €

Canyon BSP-4Zdroj: Samuel Hindy
Canyon BSP-4

JBL Pulse 5

Ide o najlepšie spracovaný prenosný reproduktor s RGB podsvietením. Pulse 5 má 360° osvetlenie po obvode valca. Nie je to len reproduktor, je to zároveň efektové svietidlo. Je vodoodolný a má certifikáciu IP67. Reproduktor je zložený so 64 mm woofera (30 W) a 16 mm výškového meniča (10 W). Podporuje Bluetooth 5.3, nabíja sa cez USB-C a na jedno nabitie vydrží 12 hodín. Špecialitou je funkcia PartyBoost na spojenie s ďalšími reproduktormi.

Cena: 259,99 €

JBL Pulse 5Zdroj: JBL
JBL Pulse 5

JBL GO3 Eco

Minireproduktor s výkonom 4,2 W prináša ešte kompaktnejší dizajn, no v odlišnom tvare. Funguje aj vo vertikálnom stave položením na stôl. Má 1,5“ menič a takisto používa 100 % recyklovanej látky. Nabíja sa cez konektor USB-C a kapacita akumulátora vystačí na 5 hodín prehrávania. Reproduktor odolá ponoreniu do vody a zároveň je prachotesný. Vyberať môžete z trojice farieb.

Cena: 44,99 €

JBL GO3 EcoZdroj: JBL
JBL GO3 Eco

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti