Azda najťažšou kategóriou pri výbere vianočných darčekov sú deti. Či už ide o tých najmenších alebo o niečo starších, deti sú najnáročnejšou kategóriou, preto sa treba dobre zamyslieť, čo by ich potešilo.

S výberom takýchto darčekov prichádzame aj my v našej vianočnej poradni a prinášame vám prehľad tipov na darčeky pre rôzne vekové kategórie. Nájdeme medzi nimi tipy pre tých úplne najmenších, no aj pre menšie a staršie deti, ktoré elektronika láka čoraz viac. Či už teda doma máte batoľa, prváka na základnej škole alebo teenagera, určite sa budete vedieť inšpirovať týmto výberom.

ROG Ally

ROG je už známa značka pre každého hráča. Herné konzoly do ruky si v posledných rokoch získali srdcia mnohých hráčov a pravdepodobne to nebude výnimkou ani v kategórii mladších či starších detí. Ak teda zvažujete kúpu handheld konzoly so systémom Windows 11 a možnosťou zahrať si hry ako Cyberpunk 2077, Forza Horizon 5 a ďalšie, tak určite odporúčame ROG Ally ako ideálny darček. Prečítajte si recenziu.

Cena: 799 €

ROG AllyZdroj: ROG
ROG Ally

Owlet Smart Sock 3

Owlet Smart Sock 3 je darčekom pre tých najmenších. Ide o inteligentnú ponožku, ktorá monitoruje tep dieťaťa, okysličenie krvi a taktiež monitoruje aj spánok. Tieto informácie následne zosumarizuje v mobilnej aplikácii. Inteligentná ponožka Owlet Smart Sock 3 je určená pre bábätká od 0 do 18 mesiacov, no pomocou rozširujúceho balíčka ju môžete využívať až do 5 rokov dieťaťa. Prečítajte si recenziu.

Cena: 399 €

Owlet Smart Sock 3Zdroj: Owlet
Owlet Smart Sock 3

Detské slúchadlá Philips TAK4206

Slúchadlá sú už dnes každodennou súčasťou našich životov. Čoraz častejšie ich však využívajú aj menšie deti, pre ktoré bývajú zvyčajne prispôsobené. Takýmito slúchadlami sú aj Philips TAK4206, ktoré umožňujú až 28 hodín prehrávania na jedno nabitie a rodičovskú kontrolu. Rodičia tak môžu nastaviť napríklad maximálnu hlasitosť slúchadiel či časové limity prehrávania.

Cena: 42 €

Philips TAK4206Zdroj: Philips
Philips TAK4206

GameSir G4 Pro

Skvelým darčekom pre hráčov je aj gamepad GameSir G4 Pro. Tento herný ovládač je kompatibilný so systémom Windows, Android, iOS aj konzolami Nintendo Switch a jeho výhodou je aj to, že obsahuje zabudovaný držiak pre smartfón, čo nie je bežnou praktikou výrobcov. Okrem toho v ňom telefón pekne drží a disponuje tlačidlami s rôznymi vychytávkami, takže ho určite ocení aj váš menší či väčší hráč.

Cena: 59 €

GameSir G4 ProZdroj: GameSir
GameSir G4 Pro

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite

Elektrické kolobežky sú trendom posledných rokov a ak je nejaká značka nimi preslávená, tak je to Xiaomi. Práve tento výrobca disponuje kolobežkami, ktoré sú vhodné aj pre mladšie osoby nižšieho vzrastu. Aj vaše dieťa si teda bude môcť užiť práve Xiaomi Electric Scooter 4 Lite s maximálnym výkonom 300 W, rýchlosťou až 25 km/h a maximálnym dojazdom 20 km.

Cena: 450 €

Xiaomi Electric Scooter 4 LiteZdroj: Xiaomi
Xiaomi Electric Scooter 4 Lite

10000mAh Mi Power Bank 3 Ultra Compact

Powerbanka môže byť skvelým príslušenstvom pre vaše dieťa, pričom ju využijú napríklad pri dlhých dňoch v škole, cestovaní a podobne. Powerbanka od Xiaomi Mi Power Bank 3 Ultra Compact disponuje kapacitou až 10 000 mAh, vďaka čomu dokáže priemerný telefón nabiť až 2 razy z 0 na 100 %. Bonusom je aj skvelá cena, ktorá vás v peňaženke nezabolí.

Cena: 28 €

10000mAh Mi Power Bank 3 Ultra CompactZdroj: Xiaomi
10000mAh Mi Power Bank 3 Ultra Compact

PlayStation 5

Trochu drahším darčekom je už PlayStation 5 ako herná konzola. PlayStation 5 pritom zvládne až 4K rozlíšenie pri 120 fps a ide aktuálne o najvyspelejšiu verziu hernej konzoly zo série PlayStation. Ak chcete svojho hráča potešiť drahším darčekom, ktorý však určite bude stáť za to, tak by sme na vašom mieste zvážili aj túto možnosť.

Cena: 550 €

PlayStation 5Zdroj: Sony
PlayStation 5

Hoverboard Eljet Cross

Hoverboardy sú trendom posledných rokov a model Eljet Cross je vhodný takmer pre každého. Disponuje dvojicou 350 W motorov, vďaka čomu dokáže nabrať rýchlosť až 20 km/h. Okrem toho má dojazd 20 km a maximálna váha jazdca by mala byť 120 kg. Bonusom je aj zabudovaný reproduktor, teda pri jazde bude môcť vaše dieťa aj počúvať hudbu.

Cena: 270 €

Hoverboard Eljet CrossZdroj: Eljet
Hoverboard Eljet Cross

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti