Obsahuje všetky potrebné informácie.

Koncept mobilnej aplikácie Virtual FIIT je zrejmý. Zjednodušiť život študentom a sprístupniť im všetky potrebné informácie. Rozvrh skúšok, rozvrh hodín, informácie o okolitých jedálňach a časový harmonogram MHD. Súčasťou aplikácie sú aj mapy fakulty a okolia, ktorých cieľom je zjednodušiť navigáciu v rámci budovy.

Pomerne jednoduchá myšlienka je v aktuálnej verzii aplikácie veľmi dobre spracovaná. Chválime používateľské rozhranie, ktoré pôsobí úhľadne a moderne. Študenti FIIT sa môžu do aplikácie prihlásiť a získať tak personalizované informácie o rozvrhu hodín a jednotlivých skúškach, ktoré ich ešte čakajú.

Študentský tím, ktorý aplikáciu vyvíja, takisto experimentuje s Bluetooth „majákmi„. Ide o malé zariadenia, ktoré dokážu pomocou technológie Bluetooth LE komunikovať s mobilnými zariadeniami používateľov a navigovať ich v rámci budovy. Keď bude nasadená aj táto fáza projektu, aplikácia sa postará o to, aby študent nezablúdil.

Aplikáciu Virtual FIIT odporúčame. Ide o výborného pomocníka, ktorý združuje všetky potrebné informácie na jednom mieste a študentom môže zjednodušiť a najmä výrazne urýchliť prístup k ním. S prevedením aplikácie sme spokojní, chválime bočný panel, ktorý môže používateľ kedykoľvek využiť. Aplikácia je dostupná pre Android, sťahujte z Google Play.

Virtual FIIT je jedným z projektov súťaže TP Cup. Tá je určená študentom inžinierskeho štúdia FIIT a ide o výbornú príležitosť preukázať svoje schopnosti pri tvorbe jedinečných riešení v rámci predmetu, v ktorom sa v tíme dva semestre vytvára riešenie problému spojeného s odborom, ktorý študenti študujú. TP Cup predstavuje výzvu pre budúcich IKT profesionálov, ktorí chcú zmerať svoje schopnosti s ostatnými, preukázať že „na to majú“ a súčasne vytvoriť a „predať“ použiteľné riešenia.

Túto iniciatívu rozhodne chválime, môže pomôcť naštartovať úspešný startup. Aj tvorcovia aplikácie Virtual FIIT už rokovali s manažmentom jedného z obchodných centier. Víťazný projekt aktuálneho ročníka TP Cupu predstavíme v redakčnom videu.

Študenti FIIT prezentujú svoje projekty počas súťaže TP Cup

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit