Tento zaujímavý smartfón bol pôvodne dostupný iba v Číne.

Vivo NEX s výsuvnou selfie kamerou, bol predstavený už počas júna. V tom čase tento smartfón priniesol nové možnosti a posunul konštrukčné riešenie novodobých smartfónov o kúsok ďalej. Po prvom spustení predaja sa dal smartfón zakúpiť iba v Číne a neskôr sa dostal aj do iných krajín, vrátane Ruska, Indie a napríklad aj Malajzie.

Trvá to už pomerne dlho a smartfón sa stále nedá kúpiť v Európe. Dnešný únik napovedá, že čoskoro bude všetko inak. Na jednej strane je blížiaca sa dostupnosť priamo pre Európu, ale na strane druhej, možno práve cena príliš nepoteší. Tá by mala byť podľa zdroja, na úrovni 849 eur.

Spoločnosť Vivo, keď predstavila model NEX S, tak cena bola stanovená na približne 570 eur a je aj dostupný variant, ktorého cenovka je v prepočte približne 630 eur. Pokiaľ k tejto cene pripočítame daň, prípadne ďalšie poplatky (clo), tak konečná cena 849 eur je naozaj vysoká. Tejto cene nenahráva do kariet aj fakt, že nástupca pôvodného NEXu je už za rohom a môže byť čoskoro predstavený.

Je aj možné, že práve v čase predstavenia by mohla cena klesnúť aj pre európskeho zákazníka a v tom prípade by to bola už „iná pesnička„.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

vivo NEX 2 príde s dvomi displejmi a novou konštrukciou. Selfie fotoaparát už nehľadajte

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.