Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Joshua Hermann k svojmu víťazstvu uviedol: „Je mi cťou, že boli moje snímky vybrané v otvorenej kategórii medzi toľkými dielami úžasne talentovaných fotografov. Jednou zo skvelých vecí na fotografii je jej schopnosť informovať. Vyrastal som v južnej Louisiane a od útleho veku som poznal len mokrade a močiare, takže jedinečná krása a zaujímavá príroda tejto oblasti mi utkvela v pamäti na celý život. Dúfam, že sa mi podarí prostredníctvom mojich snímok ukázať krásu týchto miest, umožniť ľuďom bližšie nahliadnuť do jedinečnosti týchto oblastí a nakoniec šíriť povedomie o dôležitosti ochrany mokradí.“

Súťaž Epson International Pano Awards predstavuje práce fotografov z celého sveta a je najväčšou súťažou panoramatických fotografií. V tomto roku sa do súťaže prihlásilo 5 378 snímok od 1 245 profesionálnych aj amatérskych fotografov z 97 krajín. V porote súťaže The Epson International Pano Awards zasadajú poprední svetoví fotografi panoramatických snímok a odborníci z odboru.

Celkovým víťazom amatérskej súťaže 2021 sa stal Daniel Trippolt z Rakúska so svojimi snímkami ‚Shining Night‘, ‚Legendary Peaks‘ a ‚Shining Heart‘.

Cenu Epson Digital Art Prize získal Manuel Enrique González Carmona zo Španielska, ktorý o svojej práci „Lekcia anatómie“ povedal: „Minerály, voda a vodné prúdy sú ingrediencie, z ktorých príroda vytvára tieto prchavé krajiny. S každým obdobím dažďov sa plátno premieňa. Toto plátno je v skutočnosti nános toxického odpadu z bane na meď, ktorá sa nachádza v oblasti Huelva v Španielsku a ktorý bol zachytený pomocou leteckých snímok. Tieto efemérne útvary zmiznú s budúcimi intenzívnymi dažďami“.

Zoznam všetkých víťazov a finalistov nájdete na: https://thepanoawards.com/enter-2021-awards/

Značky: