Doplnené 5. marca 2020: Tmavý režim je dostupný pre každého, aktualizujte si WhatsApp cez Obchodu Play.

WhatsApp síce z hľadiska počtu stiahnutí patrí do elitného klubu v rámci platformy Android, avšak z hľadiska reagovania na aktuálne trendy má táto aplikácia určité medzery. Jednou zo žiadaných funkcií bolo zakomponovanie tmavého režimu, ktorý je od jesene 2019 systémovou súčasťou platforiem Android a iOS a dnes ho ponúka množstvo aplikácií.

Dobrá správa je, že tmavého režimu vo WhatsAppe sme sa konečne dočkali. Funkcia je dostupná vo verejnej verzii 2.20.64 aplikácie WhatsApp.

Po nainštalovaní tejto verzie stačí spustiť WhatsApp, ťuknúť na tri bodky v pravom hornom rohu, vybrať položku Nastavenia – Chaty a ťuknúť na novú ponuku Motív. Môžete si vybrať medzi automatickým motívom na základe nastavení vášho systému, resp. tmavým či svetlým režimom.

Je škoda, že tmavý režim vo WhatsAppe nevyužíva potenciál AMOLED displejov. Nejde teda o skutočne čiernu farbu, ale skôr o tmavú šedú, ktorá je príjemnejšia na používanie počas noci.

Tmavý režim sme si aktivovali aj my v redakcii. Beta verziu sme si stiahli z webu APK Mirror

Titulná fotografia: newsbeezer

Zdroj: AndroidPolice, vlastné

Prečítajte si aj:

WhatsApp pre Android sa počtom stiahnutí dostal do elitného klubu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit