Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový stolný switch (prepínač) TP-Link JetStream TL-SX3008F, ktorý je vybavený 8 portami SFP + s rýchlosťou 10 Gbit/s a je integrovaný do platformy Omada SDN.

Bleskurýchle pripojenie 10G

Novinka prostredníctvom spomínaných portov poskytuje širokopásmové pripojenie s vysokou priepustnosťou a prepínacou kapacitou 160 Gbit/s bez blokovania. Vďaka podpore statického smerovania je tok dát smerovaný po lokálnej sieti, a týmto spôsobom je zabezpečené efektívnejšie využívanie sieťových prostriedkov. Celková kapacita je vhodná pre využitie v podnikoch všetkých veľkostí – od tých najmenších až po tie veľké.

Integrácia do platformy Omada Cloud SDN

Platforma Omada SDN (softvérovo definovaných sietí) je novinka TP-Linku, ktorej účelom je integrácia koncových zariadení (switchov, prístupových bodov a routerov) pod centralizovanú cloudovú správu. Výsledkom je vysoko škálovateľná sieť spravovaná z jedného intuitívneho rozhrania, ktoré si administrátor otvorí, nech už sa nachádza kdekoľvek. Práve pod túto platformu je integrovaný aj nový switch TP-Link JetStream TL-SX3008F, ktorý tak bez problémov zapojíte do existujúcej siete.

Okrem toho switch (prepínač) podporuje veľa funkcií vo vrstvách L2 + a L3, vďaka čomu je možné vytvoriť vysoko škálovateľnú a robustnú sieť, ktorá môže byť efektívnym riešením pre podniky rôznych zameraní a veľkostí.

Pokročilé bezpečnostné funkcie

Prepínač podporuje aj širokú škálu pokročilých bezpečnostných funkcií vrátane viazania na adresy IP-MAC-Port-VID, zabezpečenie portov, Storm Control alebo DHCP Snooping. Súčasťou je aj integrovaný zoznam typických útokov DoS alebo funkcie riadenia prístupu. A to z bezpečnostných funkcií nie je zďaleka všetko.

Optimalizácia pre hlasové a video aplikácie

Vďaka pokročilej technológii Quality of Service (QoS) je možné dátam hlasových a video aplikácií priradiť vyššiu prioritu na základe rôznych faktorov, ako sú IP adresa, MAC adresa, číslo UDP portu a ďalšie vlastnosti. Vďaka QoS sa je možné spoľahnúť na to, že hlasové a video aplikácie pobežia bez prerušovania, a to aj keď nie je dosiahnutá šírka pásma.

Kľúčové vlastnosti TL-SX3008F:

  • Bleskurýchle pripojenie 10G: 8 portov SFP+ s rýchlosťou 10 Gbit/s poskytuje vysoko priepustné širokopásmové pripojenie a prepínaciu kapacitu 160 Gbit/s bez blokovania.
  • Integrované do platformy Omada SDN: Funkcia ZTP (Zero-Touch Provisioning), centralizovaná cloudová správa a inteligentné monitorovanie.
  • Centralizovaná správa: Jednoduchá a pohodlná správa cez cloudové rozhranie a aplikáciu Omada.
  • Statické smerovanie: Smeruje tok dát po lokálnej sieti, čím zaisťuje efektívne využívanie sieťových prostriedkov.
  • Robustná stratégia zabezpečenia: Funkcia viazania na adresu IP-MAC, ACL, zabezpečenie portov, ochrana proti útokom DoS, funkcia Storm Control, funkcia DHCP Snooping, overovanie protokolom 802.1X a Radius zaistí bezpečnosť vašich dát.
  • Optimalizované hlasové a video aplikácie: L2/L3/L4 QoS a funkcia IGMP Snooping.
  • Samostatná správa: Webové rozhranie, CLI (konzolový port, Telnet, SSH), SNMP, RMON a funkcia Dual Image prináša pokročilé možnosti správy.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/business-networking/omada-sdn-switch/tl-sx3008f/

Značky: