Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Celosvetovo populárna MOBA hra League of Legends: Wild Rift sa po roku vracia na program Samsung MČR, najprestížnejšieho česko-slovenského turnaja v mobilných hrách. Najúspešnejšie tímy si rozdelia finančnú odmenu takmer 140 000 Kč. Cesta šampióna práve začína. Jeho meno sa dozvieme 23. októbra, kedy prebehne finále v pražskej Vodafone PLAYzone Aréne.

V hre LoL: Wild Rift sa proti sebe stretávajú dva tímy po piatich hráčoch, ktorých úlohou je dobyť hlavnú budovu (takzvaný Nexus) svojho súpera. Každý z hráčov sa ujíma role jedného unikátneho šampióna a o víťazovi rozhoduje kombinácia stratégie, tímovej komunikácie a individuálnych schopností. V roku 2021 tieto zručnosti najlepšie zvládli hráči IMPORTant Players, ktorí tak tento rok môžu obhájiť zlaté medaily.

„Už siedmykrát budeme korunovať kráľa českých mobilných hier. Veľmi ma teší, že spoločnosť Samsung môže byť opäť pri tom ako titulárny partner. Mobilný e-šport dlhodobo podporujeme a sme lídrom v tejto oblasti. Dôkazom toho je aj najnovšie zariadenie Samsung Galaxy, ktoré si môžu fanúšikovia vyskúšať vo Vodafone PLAYzone Aréne, kde sa odohrá turnaj Midseason a tiež záverečné finále,“ hovorí Martin Doležel, Brand Communication Manager v spoločnosti Samsung Electronics.

Ako sa stať šampiónom?

Aj tento rok má šancu zvíťaziť každý hráč, ktorý prihlási svoj tím. Do októbrového finále postupuje 8 najlepších celkov sezóny. Prvých dvoch účastníkov určí špeciálny turnaj Midseason. Tých doplní 6 tímov podľa počtu bodov v MČR kvalifikácii. Body je možné získať nielen za umiestnenie v turnaji Midseason, ale predovšetkým zo štyroch turnajových sérií.

„V minulom roku sme sa dočkali hneď niekoľkých zaujímavých príbehov, vrátane zlatej cesty tímu IMPORTant Players, v ktorom sa predstavili hneď dve zahraničné hviezdy. Aj tento rok sa tešíme na skvelú atmosféru nielen na streame, ale hlavne počas živých turnajov priamo vo Vodafone PLAYzone Aréne,“ opisuje Magdaléna Havlíková z agentúry PLAYzone, hlavná organizátorka Samsung MČR v mobilných hrách.

Najdôležitejšie zápasy sezóny budú vysielané na Twitch kanáli PlayzoneCZ, na facebookových stránkach Prima COOL a tiež v HbbTV aplikácii televíznych staníc Prima. Strategickým partnerom sa opäť stáva dlhodobý výrobca mobilných telefónov Samsung, ktorý šampionát dlhodobo podporuje, rovnako ako ďalší partneri. V siedmej sezóne sú nimi ďalej predajca elektroniky Datart, výrobca sieťových prvkov TP-LINK a mobilný operátor Vodafone.

Program Samsung MČR v LoL: Wild Rift 2022

DátumFáza MČR turnajuTyp konkrétneho turnaja
17. júla1. turnajová série1. kvalifikácia
24. júla1. turnajová série2. kvalifikácia
29. júla1. turnajová sériefinále turnajovej série
31. júla2. turnajová série1. kvalifikácia
7. augusta2. turnajová série2. kvalifikácia
12. augusta2. turnajová sériefinále turnajovej série
21. augustaMidseasonkvalifikácia
3. a 4. septembraMidseasonfinále Midseason
11. septembra3. turnajová série1. kvalifikácia
18. septembra3. turnajová série2. kvalifikácia
23. septembra3. turnajová sériefinále turnajovej série
25. septembra4. turnajová série1. kvalifikácia
2. októbra4. turnajová série2. kvalifikácia
7. októbra4. turnajová sériefinále turnajovej série
22. až 23. októbraFinálefinálové zápasy Samsung MČR

Značky: