Poznáte to. Chcete niečo zdieľať a…

Pokým príde k úplnému načítaniu Ponuky zdieľanie v systéme Android, tak aj pri najvýkonnejších zariadeniach to trvá zopár sekúnd. Google je kolos a v prípade vývoja nových verzií OS, sa zaoberá iba nadchádzajúcimi zostavami, takže nie vždy sú všetky požiadavky používateľov aj vypočuté.

Z roka na rok musia byť uprednostňované iba určité funkcie a vylepšenia. Za poslednú dobu sa spoločnosť zameriava hlavne na čo najlepšie využívanie a správu batérie. Čoraz viac používateľov na druhej strane cíti, že spoločnosť zanedbáva napríklad aj veľmi často používanú Ponuku zdieľania. Ignorovanie tohto problému viedlo k frustrácii používateľov. Práve v týchto dňoch zisťujeme, že Google pracuje na kompletnej premene systému s novým dátovým modelom.

Zdieľanie v systéme Android nie je „spomalené“ náhodne. Práve v tomto kroku má spoločnosť Google dostatok priestoru, aby vedela presne analyzovať, ktoré aplikácie používatelia najviac využívajú a pomohla im efektívne napredovať.

Keďže nejde o jednoduchý proces, tak spoločnosť pracuje na vylepšení Ponuky zdieľania už nejaký čas. Vývojársky Android tím tvrdí, že v súčasnosti pracuje na prepracovaní systému s novým základným dátovým modelom. Nová Ponuka zdieľania sa bude nielen lepšie používať, ale bude aj rýchlejšia.

Zdroj: XDA-developers

Prečítajte si aj:

Google sa rozhodol prepracovať svoju aplikáciu Files. Dostáva nový Material Design

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.