Najväčší zo štvorice pripravovaného modelového radu Note10 nebude ani zďaleka malým smartfónom.

Očakáva sa, že najvybavenejší model dostane do výbavy až 6,75-palcový Dynamic Amoled displej, ktorý bude musieť udržiavať pri živote aj poriadne veľká batéria. Najnovšie informácie naznačujú, že kapacita batérie pri tomto modeli by mala narásť na štedrých 4500 mAh, čo znamená pomerne veľký skok v porovnaní s aktuálnym modelom Galaxy Note9.

Na internete sa objavila údajná fotografia batérie, na ktorej je práve uvedená kapacita 4 500 mAh. Táto hodnota je presne o 500 mAh vyššia ako mala predchádzajúca generácia. Pri pozornejšom pohľade je vidieť aj označenie modelu batérie – EB-BN975ABU. Toto označenie môžeme spájať s označením modelu SM-N975, ktoré zodpovedá Galaxy Note10 Pro.

Hoci nie je zatiaľ nič potvrdené, táto informácia by mala svoju logiku, pretože aj súčasný model Galaxy S10 5G sa môže pochváliť 4 500 mAh batériou. Keďže aktuálne generácie čipsetov sú naozaj úsporné, táto konfigurácia batérie pravdepodobne postačí aj na napájanie Pro verzie Galaxy Note10.

Predošlé informácie naznačujú, že menší (klasický) Note10 bude mať 6,28-palcový displej. Rovnako ako aj pri verzii Pro, rozlíšenie Dynamic Amoled panela bude QHD+. Túto dvojicu budú dopĺňať ďalšie dva modely, ktoré budú v podstate iba 5G verziami modelov Note10 a Note10 Pro. O poriadnu dávku výkonu sa bude starať Snapdragon 855, pričom na našom trhu budú dostupné modely s čipsetom Exynos 9820.

Zdroj: MobielKopen

Prečítajte si aj:

Galaxy Note 10: Takto by mohol vyzerať

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.