Poznáte webové stránky zamerané na logické hádanky a optické ilúzie. Áno, pri hlavolamoch bude treba trochu viac námahy, ale stále máte možnosť oddychovať pri zaujímavých optických ilúziách a rôznych hádankách. Pustite sa do toho.

Svet optických ilúzií otvárame stránkou www.brainquest.sk. Nájdete tu známe aj menej videné ilúzie. Pri každej je aj popis toho, čo by ste na nej mali vidieť. Uvidíte tak rotujúce kruhy, šesť alebo sedem kociek alebo napríklad schody, ktoré vedu hore aj dole. Môžete si tak overiť, ktoré ilúzie na vás vplývajú viac a ktoré menej.

Server www.brainden.com ponúka okrem optických ilúzií aj rôzne hádanky a hlavolamy. Podľa toho, na čo si trúfate, je tu niekoľko rôznych hlavolamov. Klasické úlohy, ktoré potrápia logiku ako aj zápalkové hlavolamy, paradoxy a Einsteinove hádanky. Kto by mal väčšie ašpirácie, môže na stránke skúsiť testy, ktoré sa využívajú v Mense plus iné testovacie metódy vášho logického uvažovania. K logickým úlohám máte k dispozícii riešenie. Dá sa rozkliknúť tlačidlom, a tak si overiť správnosť svojho uvažovania.

Máte radi počítanie, ale náročnejších úloh? Na webe www.hlavolamy.sk nájdete niečo, pri čom sa zapotíte. Hádanky, hlavolamy, logické úlohy, kombinatoriku, počítanie obrazcov a rôzne ďalšie typy úloh. Dokonca tu nájdete aj fyzikálne úlohy a úlohy s pravdepodobnosťou.

Webová stránka www.kryptograf.sk rozširuje štandardnú zásobu logických úloh o ďalšie typy. Nájdete tu úlohy z výrokovej logiky, prelievanie a váženie a prechody a prevozy. Na Facebooku ste určite videli rôzne úlohy s počítaním cez ovocie. Každé z nich vyjadruje vlastné číslo a na základe výsledkov musíte prísť na to, aká bude výsledná hodnota na základe uvedených počtov. Pre filmových fanúšikov je tu dokonca filmová hádanka. Prostredníctvom štyroch Emoji je zostavený príbeh a vy hádate, o aký film ide.

Zábavné úlohy nájdete na webe www.palivamto.sk. Napríklad obrázkový príbeh, na ktorom musíte zistiť či išlo o vraždu alebo samovraždu. Sú tu jazykolamy, zápalkové rébusy, hry s číslami alebo rôzne ilúzie na logické hádanky na počítanie objektov. Súčasťou webu sú kvízy s rôznym zameraním a testovacie úlohy z histórie.

Na stránke www.hlavolamy.stylove.com nájdete matematické úlohy a hlavolamy. Textovo zameraná stránka, ktorá nie je síce taká pestrá ako iné, avšak poskytne úlohy na zamyslenie. Pod každou úlohou je ukryté riešenie, ktoré sa dá dodatočne zobraziť.

Na webe www.madness.sk nájdete logické úlohy, ale aj vtipy a zábavné texty na odreagovanie. Je to trochu iný web a je odľahčený vtipmi, anekdotami alebo výrokmi slávnych ľudí. Zabavíte sa aj tu a nemusíte toľko premýšľať. Inšpiráciu ale načerpáte a odporúčame ho ako bonus so silno logickým webom v našich tipoch.

Nevynechajte ani web www.carovno.sk, ktorý okrem zaujímavých a krásnych ilúzií vo forme obrázkov, obsahuje aj videoilúzie. Je sa na čo pozerať.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.