Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na trhu s e-shopmi sa objavili nové obchody, ktoré zneužívajú súčasnú situáciu a rúška a podobný tovar ponúkajú za premrštené ceny.

Heureka preto pristúpila k sprísneniu systému kontroly pre registráciu e-shopov. Navyše do relevantných nákupných kategórií pridala oznam, ktorý upozorňuje nákupcov, aby si dávali pozor na predražený tovar alebo nedôveryhodné e-shopy.

Na premrštené ceny niektorých predajcov reaguje Heureka výrazným upozornením pre zákazníkov v relevantných kategóriách. „V kategóriách, v ktorých sa vo väčšej miere objavujú premrštené ceny a veľa nových neoverených predajcov, zákazníkov pomocou výrazného oznamu nabádame k tomu, aby boli sa správali ešte obozretnejšie ako obvykle,“ hovorí Veronika Molčanová, šéfka zákazníckeho centra nákupného radcu Heureka.sk.

Navyše Heureka pozastavuje aktiváciu všetkých novovzniknutých e-shopov, ktoré predávajú iba rúška, respirátory, bezdotykové teplomery a dezinfekciu. Okrem nových e-shopov sa Heureka stará aj o kontrolu tých existujúcich. Sú sledované nové recenzie a prípadné podozrivé e-shopy sú blokované tiež. Znamená to, že zákazníci už ponuku týchto obchodov na Heureke nenájdu.

Heureka zbiera podnety aj od Slovenskej a Českej obchodnej inšpekcie. „Nahlásené „rizikové” e-shopy preverujeme, kontrolujeme recenzie a v prípade podozrivých recenzií alebo nekalých praktík ich blokujeme,“ dodáva Molčanová. Zákazníkom tiež odporúča sledovať recenzie e-shopov a vyberať si len tie spoľahlivé a dôveryhodné, ktoré získali certifikát Overené zákazníkmi.

Pri nakupovaní online nezabúdajte na obozretnosť. Nakupujte len v obchodoch s certifikátom Overené zákazníkmi alebo cez Heureka Košík. Pamätajte na to, že v súvislosti s koronavírusom bola dočasne zrušená platba na dobierku. Pri preberaní zásielok vždy noste rúško.

Značky: