Tento rok už ďalšie väčšie novinky nečakajte.

Microsoft tento týždeň sprístupnil výročnú aktualizáciu pre Windows 10. Takzvaný Anniversary Update prináša menšie zmeny v používateľskom rozhraní, upravenú ponuku Štart, podporu rozšírení pre prehliadač Edge, integráciu platformy Windows Hello v rámci vybraných webových stránok, lepšie používanie stylusu vďaka novej platforme Windows Ink a taktiež natívnu aplikáciu Skype pre Windows 10. Zároveň ide o poslednú veľkú aktualizáciu, ktorú dostane Windows 10 tento rok.

Samozrejme, menšie aktualizácie budú opravovať a vylepšovať systém aj naďalej. Nečakajte však zmeny v používateľskom rozhraní alebo nové funkcie. Vylepšenia tohto typu prídu až v roku 2017. Microsoft to oznámil na svojom blogu a prezradil, že sa môžeme tešiť rovno na dve veľké budúcoročné aktualizácie.

Detaily samozrejme nie sú známe. Špekuluje sa však, že prvý veľký update s označením Redstone 2 príde na trh na jar – v danom období by sme mali spoznať aj novú generáciu zariadení Surface Pro a Surface Book. Ďalšia aktualizácia, Redstone 3, bude dostupná pravdepodobne počas jesene, resp. na konci roka 2017.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

VIDEO: Microsoft vydal Anniversary Update pre Windows 10. Aktualizujte si počítač

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit