Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group sa stala prvým výrobcom automobilov, ktorý za svoj digitálny vstup do vozidla získal od združenia Car Connectivity Consortium certifikát CCC Digital Key.

Certifikácia je založená na najvyšších požiadavkách CCC na bezpečný a interoperabilný prístup medzi vozidlom a zariadením a potvrdzuje, že digitálny kľúč BMW Digital Key tieto požiadavky spĺňa. Car Connectivity Consortium je medziodvetvová normalizačná organizácia. Svoju prácu venuje neustálemu rozvoju konektivity vozidiel s inteligentnými mobilnými zariadeniami a globálne ho posúva vpred. Spoločnosť BMW Group je členom konzorcia od roku 2017. Spolu s partnermi v rámci konzorcia vedie vývoj a zavádzanie medziodvetvových technológií a bezpečnostných štandardov. Okrem mnohých výrobcov automobilov patria medzi členské spoločnosti združenia CCC aj najvýznamnejší výrobcovia smartfónov, automobiloví dodávatelia do prvovýroby, výrobcovia polovodičov, ako aj poskytovatelia bezpečnostných produktov.

„Certifikácia riešení digitálnych kľúčov v každom bode ekosystému medzi vozidlom a zariadením považujeme za nevyhnutnú, pretože intenzívne pracujeme na zvyšovaní akceptácie tejto technológie a na budovaní dôvery medzi spotrebiteľmi a priemyslom ako takým,“ povedala Alysia Johnson, prezidentka združenia Car Connectivity Consortium. „Pri napredovaní k tomuto cieľu nám pomáhajú všetci naši členovia už od prvého spustenia certifikačného programu v decembri a sme hrdí na to, že značku BMW môžeme označiť za prvého automobilového výrobcu, ktorý získal certifikáciu CCC Digital Key™.

„Našim zákazníkom chceme ponúknuť najlepší možný celkový užívateľský zážitok a inovatívny, pohodlný vstup do vozidla predstavuje dôležitú súčasť tohto zážitku. Skutočnosť, že náš digitálny kľúč je teraz prvým produktom, ktorý získal certifikáciu CCC Digital Key™, podčiarkuje náš nárok na vedúce postavenie v tejto oblasti,“ hovorí Kai Barbehön, riaditeľ vývoja centrálnej riadiacej jednotky, siete fyzických vozidiel a dodávky energie v spoločnosti BMW Group. „Tešíme sa na pokračovanie spolupráce s CCC a digitálny kľúč BMW Digital Key považujeme za neoddeliteľnú súčasť platforiem našich súčasných a budúcich vozidiel.“

BMW Group je priekopníkom zavedením digitálneho kľúča BMW Digital Key a neustále ho inovuje

Spoločnosť BMW Group je nielen prvým certifikovaným výrobcom automobilov, ale aj priekopníkom v zavádzaní a implementácii digitálneho prístupu do vozidiel. Od roku 2018 môžu zákazníci spoločnosti BMW Group pomocou digitálneho kľúča BMW Digital Key uloženého v smartfóne pohodlne odomknúť, zamknúť a naštartovať vozidlo prostredníctvom technológie Near Field Communication (NFC). V roku 2021 sa predstavil model BMW iX a súčasne s ním prišiel aj digitálny kľúč BMW Digital Key Plus, ktorý ako prvý na svete použil ultraširokopásmovú technológiu (UWB) pre digitálny vstup do vozidla. Digitálny kľúč BMW Digital Key Plus ponúka ďalšie funkcie, zvýšenú bezpečnosť a väčšie pohodlie, pretože zákazníci už nemusia vyberať svoj smartfón, aby odomkli, zamkli a naštartovali vozidlo. Táto technológia sa teraz dostala aj do kompaktnej triedy vozidiel značky BMW a do novej rodiny vozidiel značky MINI. Okrem toho možno každý digitálny kľúč spoločnosti BMW Group poskytnúť aj ďalším priateľom a členom rodiny naprieč rôznymi platformami a operačnými systémami, a to jednoducho pomocou konvenčných služieb zasielania textových správ. Technické vlastnosti a požiadavky na digitálny vstup do vozidiel založený na UWB vyvinula spoločnosť BMW Group spolu so svojimi partnermi a prostredníctvom združenia Car Connectivity Consortium (CCC) spoločne vytvorili globálny štandard pre automobilový priemysel. Spoločnosť BMW Group chce byť aj naďalej hnacou silou digitálneho vstupu do vozidiel a v tejto oblasti neustále inovovať celý zákaznícky zážitok.

Značky: