V Londýne značka Honor predstaví budúci štvrtok svoju novú vlajkovú loď. Podľa viacerých informácií je zrejmé, že pôjde o model Honor 7, ktorý je už dostupný napr. v domácej Číne. Informácie o cene a dostupnosti v Európe však budú ohlásené až na tejto novinárskej akcii, ale o samotnom telefóne sa toho už vie celkom dosť. 

Honor-7_4_nowat

Honor 7 je v celohliníkovom vyhotovení, má 5,2 palcový displej s rozlíšením Full HD. Srdcom jeho hardvérového vybavenia je Huawei Kirin 935 SoC so 64-bitovým osemjadrovým procesorom (štyri Cortex A53 jadrá na 2,2 GHz a štyri Cortex A53 jadrá na 1,5 GHz), grafická časť Mali-T628, 3 GB RAM, od 16 do 64 GB vnútornej pamäti, slot pre microSD kartu, zadný fotoaparát s rozlíšením až 20 MPx  a snímačom Sony IMX230 s automatickým zaostrovaním pomocou fázovej detekcie.

Honor_7nowat

Zaostrenie fotoaparátu má trvať len 0,1 sekundu a svetelnosť jeho objektívu je F2.0. Predný fotoaparát má rozlíšenie až 8 MPx. Farebné vyhotovenie telefónu má byť v troch verziách.

Honor-7_9_nowat

Telefón prirodzene podporuje sieť LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS/A-GPS a obsahuje batériu s kapacitou 3100 mAh. Honor 7 podporuje rýchle nabíjanie, z prázdnej kapacity na úplne plnú sa nabije za 1 hodinu a 25 minút. Na hodnotu 50 % sa nabije za pol hodinu.

Honor-7_3_nowat

Z hľadiska softvéru je tu Android 5 a nadstavba Huawei EMUI 3.1. V zadnej časti je snímač odtlačku prsta, ktorý sa nachádza hneď pod zadnou kamerou.

Honor-7_8_nowat

Má to byť snímač úplne nového typu, ktorý reaguje veľmi rýchle na dotyk prsta a umožní jeho pohodlné a rýchle odblokovanie. Telefón podporuje 2 SIM karty alebo kombináciu jedna nano SIM + microSD karta.

Honor-7_6_nowat

O cene a dostupnosti na Slovensku vás budeme informovať počas európskeho predstavenia tohto telefónu v Londýne . V Číne sa najvyššia edícia tohto telefónu predáva asi za 400 USD.

Honor-7_7_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.