Najnovšia verzia aplikácie najväčšej sociálnej siete na Slovenku Pokec.sk, výrazne zlepšila zážitok z jej používania. Zmenou dizajnu prešla obrazovka profilu a pribudli mnohé nové funkcie.

Posledné týždne ste mohli nájsť v Obchode Play aktualizáciu Pokec 1.6 a Pokec 1.7. V prvej menovanej z nich sa viditeľné zmeny udiali na profilovej obrazovke používateľa a rovnako aj v rozšírenom profile s vyplnenými charakteristikami. Nový moderný vzhľad je prehľadnejší a atraktívnejší.

Dominantnou časťou nového dizajnu je samozrejme fotografia, nad ktorou sa nachádza prezývka (nickname) používateľa a jeho základné údaje. V spodnej časti kruhového výrezu fotografie nájdete informáciu o počte profilových fotiek. Na okraji samotného kruhu je ikona online statusu, ktorá môže mať tri varianty. Vďaka nej viete, či je používateľ odhlásený (sivá), prihlásený (zelená) alebo si práve chatuje (modrá).

Pomocou navigácie pod fotografiou si jedným kliknutím môžete používateľa pridať do priateľov, prejaviť o neho záujem v službe Stretko alebo navštíviť jeho fotoalbumy. Najvýraznejšie tlačidlo modrej farby s bielym symbolom lietadielka otvorí Rýchlu poštu a môžete ihneď začať konverzáciu. Pre detailné informácie o používateľovi stačí kliknúť na odkaz Profil v spodnej časti obrazovky.

pokec-aplikacia-1-7

Rozšírený profil zobrazuje aktuálny status používateľa a popis o jeho osobe spolu s podrobnou charakteristikou. Ak vás niečo na prezeranom profile zaujme, napríklad spoločné záujmy alebo vlastnosti osoby, môžete priamo vstúpiť do rozhovoru cez modré tlačidlo rýchlej pošty.

Aktualizácia Pokec 1.6 ešte optimalizovala niektoré programové riešenia, vďaka čomu je hlasovanie za používateľov v Stretku značne rýchlejšie. To zvyšuje komfort pri hľadaní tej správnej osoby, ktorú by ste chceli pozvať na spoločné stretnutie.

V aktuálnej verzii Pokec 1.7, sa objavilo ešte viac funkčných zlepšení a nových možností. Zmenou dizajnu prešla hlavička Rýchlej pošty, ktorú môžete rozbaliť kliknutím na šípku a vidieť ďalšie detaily o používateľovi. Takisto máte možnosť obťažujúcu osobu nahlásiť alebo naopak, sympatickú osobu pozvať na kávu. V pravom hornom rohu pribudla ikona rozhovorov, takže vám nové správy neuniknú a budete vidieť, že vám niekto píše, nech budete na akomkoľvek mieste v aplikácií.

Notifikácie teraz prezradia viac

Notifikácie sa správajú inteligentnejšie a obsahujú oveľa viac informácií. Okrem fotografie odosielateľa sa zobrazí aj obsah správy, a to všetko bez nutnosti otvárania aplikácie. Ak je notifikácií viac, zoskupujú sa podľa kategórie, čím šetria miesto. V prípade, že si neželáte zobrazovať obsah správ a fotografie odosielateľov priamo v notifikačnej lište, je možné v nastaveniach zapnúť anonymné notifikácie. Potom je všetok citlivý obsah dobre skrytý pred zrakmi zvedavcov prechádzajúcich okolo vášho telefónu položeného na stole.

Zdieľajte fotografie priamo cez RP alebo album

Oveľa pohodlnejšie teraz viete poslať fotografie vášmu kamarátovi cez Rýchlu poštu. V galérii telefónu môžete vybrať obrázky, ktoré chcete odoslať do Pokec aplikácie po kliknutí na ikonu zdieľať. Následne zvolíte, či chcete pokračovať do RP alebo chcete fotografie nahrať do albumu. Jednoduché a rýchle. Ak radi posielate fotografie, tak budete túto funkciu často využívať.

Poslednou viditeľnou zmenou pre používateľa je výber z variantov upozornení pre prichádzajúce notifikácie. Zatiaľ sa nedajú nastaviť vlastné zvuky, ale môžete si zapnúť a vypnúť vibrácie aj zvuk upozornenia.

Tieto dve posledné aktualizácie spravili z Pokec aplikácie ešte rýchlejší a zaujímavejší nástroj na komunikáciu. Môžete si okrem písania vymieňať aj fotografie, inteligentné notifikácie vám ušetria čas a v rýchlejšom Stretku môžete spoznať oveľa viac ľudí, než doteraz.

V aplikácii však chýbajú tradičné emoji smajlíky, prípadne čoraz populárnejšie stickers nálepky s rôznymi motívmi. Používatelia sociálnych aplikácií vyjadrujú pomocou nich emócie oveľa radšej, ako textovou formou. Preto by nemali chýbať ani v aplikácii najväčšej slovenskej sociálnej siete Pokec.

Funkcia stretko ponúka možnosť zoznamovať sa s novými ľuďmi, ale všetci používatelia už netrpezlivo čakajú, kedy sa dostanú cez aplikáciu aj do Miestností. Tie sú avizované už pomerne dlho, avšak ich predbehli menšie updaty, ktoré sú spomenuté vyššie.

Aktuálne sa na Miestnostiach pracuje, čo dokazuje aj nová komunita BETA testerov na Google+, do ktorej sa môžu prihlásiť všetci tí, ktorí chcú mať prístup k najnovším verziám aplikácie ešte skôr, než sa dostane oficiálna verzia do obchodu Play. Používatelia sa teda môžu podieľať na samotnom vývoji aplikácie, čo by sa malo pozitívne odzrkadliť aj na fungovaní jej finálnej verzie, ktorá by mala byť vyladená a pripravená oveľa lepšie, než len pri internom testovaní.

Aplikácia Pokec pre Apple zariadenia s operačným systémom iOS má byť podľa vydavateľa v najbližšom čase rozšírená aj o zdieľanie fotografií priamo z galérie telefónu. Tým sa funkčnosti aplikácií oboch platforiem vyrovnajú.

 

 

Značky: