Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Arval Slovakia prenajal počas minulého roka takmer 8-tisíc vozidiel, čo predstavuje medziročný rast o 4,7 percenta. „Pod výsledky sa podpísalo viacero faktorov. Okrem toho, že poskytujeme kompletný servis týkajúci sa lízingu automobilov, do veľkej miery nám pomohlo aj rýchle a včasné zareagovanie na pandémiu koronakrízy,“ vraví Marek Kramár, generálny riaditeľ Arval Slovakia. Ako ďalej dodáva, aj tieto výsledky sú dôkazom toho, že si Slováci čoraz viac uvedomujú benefity operatívneho lízingu.

Operatívny lízing šetrí čas, ale aj financie. Medzi najvýraznejšie plusy operatívneho lízingu, pri ktorom si auto nekupujete len prenajímate, sa radí to, že vám odpadnú starosti so zložením akontácie, ale aj riziká súvisiace so servisom, údržbou, opravami, poistením, náhradnými vozidlami, či  pracovným zaťažením, na ktoré by podnikatelia inak musia zamestnať ďalšie pracovné sily. Operatívny lízing síce dlho bojoval s mýtmi, že je drahý, faktom však je, že sa služba Arval Slovakia za vozidlo nižšej kategórie môže pohybovať už na úrovni 150 EUR mesačne.

Rok 2020 nebol len v znamení úspechu Arval Slovakia, darilo sa celej spoločnosti. V porovnaní s rokom 2019 totiž vzrástol počet prenajatých vozidiel spoločnosťou Arval v roku 2020 o 6,4 percenta*, čo znamená 1 381 555 áut. Z toho maloobchodný segment vzrástol o 15,7 percenta, vrátane 100-tisíc vozidiel na súkromný prenájom. Segment strednodobého prenájmu vzrástol o šesť percent. Spoločnosť Arval, ktorá je členom skupiny BNP Paribas Group, tak dnes zamestnáva 7 200 ľudí a stará sa o 300-tisíc zákazníkov v 30 krajinách sveta.

Spoločnosť Arval a najdôležitejšie momenty vlaňajška

Zavedenie práce z domu

Až 99 percent zamestnancov spoločnosti Arval mohla vďaka robustnej IT infraštruktúre od marca 2020 bezpečne pracovať z domu. Tímy spoločnosti Arval boli zmobilizované po celom svete tak, aby dokázali zabezpečiť poskytovanie služieb zákazníkom bezpečným spôsobom.

Stovky vozidiel pre zdravotníkov

Spoločnosť tiež poskytla bezplatne takmer 350 vozidiel zdravotníckym pracovníkom v dvanástich krajinách. V tejto súvislosti spoločnosť Arval aktívne podporovala svojich zákazníkov počas celej krízy, a to ponúknutím flexibility zmluvných podmienok a možnosti predĺženia zmluvy.

Pomoc klientom pri oživení podnikania

V reakcii na nové trendy mobility po skončení lockdownu predstavila spoločnosť v máji 2020 „The Journey Goes On.“ Ide o mimoriadnu službu určenú na pomoc a podporu zákazníkov spoločnosti Arval pri oživení ich podnikania pomocou bezpečných, udržateľných a nákladovo efektívnych riešení mobility. Zároveň, počas krízy Covid-19 zrýchlila spoločnosť Arval svoju remarketingovú stratégiu a svoje obchodné aktivity B2B doplnila o plne digitalizovanú maloobchodnú ponuku pre zákazníka.

Kľúčoví sú zákazníci 

V októbri 2020 zrealizovala spoločnosť Arval dôležitý krok vpred predstavením svojho nového strategického plánu Arval Beyond. Tým sa pripravila na neustály rast v novom svete, ktorý je založený na vlastných hlavných silných stránkach. Prehodnotila taktiež svoj obchodný model tak, aby reagoval na potreby zákazníkov.

Plán Arval Beyond predstavuje štyri hlavné ponuky: mobilita zahŕňajúca okrem automobilov aj napríklad nedávno predstavenú službu lízingu bicyklov v ôsmich krajinách (360° Mobility), technológia v prospech zákazníkov spoločnosti Arval (Connected & Flexible), silné partnerstvá (Arval Inside) a udržateľnosť v jadre všetkého (Good for you, Good for all).

Cieľ CSR: kvalitnejšie životné prostredie a…

S pocitom zodpovednosti voči spoločnosti a svojim zákazníkom vyvinula spoločnosť Arval v roku 2020 silnú stratégiu CSR s cieľom reagovať na problémy životného prostredia a stanoviť si do roku 2025 jedinečné ciele: prenajať pol milióna elektrifikovaných vozidiel a znížiť emisie CO2 priemerne o 30 percent v celej svojej flotile.

…obhajca elektrickej mobility

V roku 2020 prevzala spoločnosť Arval svoju úlohu obhajcu elektrickej mobility a na trhu objednávok batériových elektrických vozidiel narástla dvojnásobným tempom pri zohľadnení globálneho trhu v jednotlivých krajinách.

Kariérny program

Spoločnosť Arval sa tiež aktívne venuje otázkam rozmanitosti. Napríklad v rámci kariérneho programu „Arval Women in Action“ je spoločnosť Arval presvedčená, že dnešné ženy razia cestu ženám v budúcnosti.

Nové obchodné partnerstvá

Plne v súlade s novou ponukou Arval Inside spoločnosť Arval v roku 2020 obnovila alebo vytvorila partnerstvá s hlavnými partnermi z celého sveta, vrátane SIXT (počnúc Nemeckom, Francúzskom, Holandskom, Veľkou Britániou a Belgickom) a skupinou CaixaBank Payments & Consumer Group v Španielsku a Portugalsku. S bankou Unicredit Bank Austria bola podpísaná nová zmluva o spolupráci, ktorá posilnila pozíciu spoločnosti Arval v krajine akvizíciou spoločnosti UniCredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH. Všetky tieto partnerstvá sú založené na silnom zameraní sa na poskytovanie digitálnej zákazníckej skúsenosti a rozširovanie ponuky produktov a služieb o zdieľané, prepojené a elektrifikované riešenia mobility.

Geografická expanzia

Rast spoločnosti Arval v roku 2020 priniesol nielen silné partnerstvá, ale aj geografickú expanziu. Spoločnosť si posilnila svoju prítomnosť v Latinskej Amerike otvorením novej dcérskej spoločnosti v Kolumbii v partnerstve so spoločnosťou Relsa. To potvrdzuje rast spoločnosti Arval spolu s jej partnermi v regióne Latinskej Ameriky.

 Rok 2021: realizácia nových projektov a prekonanie výkonnosti

V roku 2021 bude spoločnosť Arval pokračovať v implementácii svojej stratégie prostredníctvom konkrétnych cieľov. Tohtoročné projekty zahŕňajú:

✅ Nové služby pre lepšiu starostlivosť o firemné potreby: Mobility Hub, Mobility App, Mobility Consulting, ako súčasť ponuky 360° Mobility stratégie Arval Beyond.

✅ Obnovenie ambície zdvojnásobiť trh s objednávkami batériových elektrických vozidiel, ktorú je podporená transformačným projektom CSR. Ten sa má spustiť v júni 2021.

✅ Ambiciózny program partnerstiev s cieľom osloviť nové populácie a dosiahnuť nové hranice.

 „Kríza v roku 2020 potvrdila priority, ktoré sme pre Arval Beyond definovali ako niečo, čo naši zákazníci potrebovali. Spoločnosť Arval je dnes ešte silnejšia a vedie na trhu z pohľadu výkonnosti, priekopníckeho ducha a svojich CSR záväzkov. Som si istý nadchádzajúcim rokom, v ktorom máme naplánovaných množstvo projektov a iniciatív. Investície, ktoré dnes urobíme, posilnia našu víziu do roku 2021, ako aj do ďalších rokov. Očakávame, že tento rok prekonáme výkonnosť roku 2020 z hľadiska rastu flotily,“ hovorí Alain van Groenendael, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Arval.

Značky: