Druhá generácia ROG Phonu sa pýši 120 Hz displejom, procesorom Snapdragon 855 Plus či 6000 mAh batériou.

Nie je to tak dávno, čo sme pre vás zverejnili recenziu prvého skutočne herného smartfónu, ktorý si naozaj zaslúži tento prívlastok. Dnes jeho tvorcovia z Republic of Gamers (ROG) predstavili pokračovateľa posúvajúceho latku opäť o stupienok vyššie. Kým po dizajnovej stránke nenastali prakticky žiadne zmeny, vylepšení sa dočkali najmä „vnútornosti“ nadupanej hernej novinky.

Jedným z najväčších lákadiel je bezpochyby 6,59″ AMOLED HDR displej s pomerom strán 19,5:9 a rozlíšením 1280 × 2340 pixelov. Unikátny je predovšetkým vďaka 120 Hz obnovovacej frekvencii a 1–milisekundovej odozve, ktorú herní fajnšmejkri určite ocenia. Bežné smartfóny disponujú polovičnou 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Na atraktivite mu pridáva aj optický snímač odtlačkov prstov.

Srdcom novinky je najnovší a najvýkonnejší procesor Snapdragon 855 Plus od amerického Qualcommu s grafikou Adreno 640. Sekunduje mu úctyhodných 12 GB RAM a 512 GB internej pamäte. Ide pritom o najnovší štandard úložiska UFS 3.0, čiže dvojnásobne rýchlejší a výrazne úspornejší štandard, než na aký sme boli zvyknutí u jeho predchodcu UFS 2.1.

Hlavná kamera je tvorená 48 Mpx snímačom Sony IMX586 a 13 Mpx druhým fotoaparátom pre širokouhlé zábery. Na prednej strane ich dopĺňa 24 Mpx selfie kamera. O odvádzanie tepla tvoreného procesorom sa postará inovatívny parný chladiaci systém, no v balení nájdeme aj externý chladič AeroActiv Cooler 2. V balení nájdeme tiež herný ovládač Kunai Gamepad, ktorý sa mnohým nápadne podobá na Nintendo Switch.

ROG Phone 2 beží na nadstavbe Androidu s označením ROG UI špeciálne prispôsobeným pre hráčov. Hru by mala spríjemniť aj dvojica stereo reproduktorov, ktorá bola už v predchádzajúcej verzii po stránke kvality reprodukcie zvuku aj hlasitosti výborná. Teraz výrobca sľubuje dokonca viac ako dvojnásobný nárast hlasitosti. Ak by ste sa predsa len rozhodli hrať v súkromnejšej atmosfére, využiť môžete 3,5 mm jack konektor.

Herná novinka s rekordnou 6000 mAh batériou sa začne v Číne predávať už zajtra, pričom na náš trh dorazí najskôr v septembri. Cena v tejto chvíli nie je známa, no mala by sa pohybovať tesne nad hranicou 900 eur.

Zdroje: The Verge, Digital Trends, GSM Arena

Zdroje obrázkov: Cnet, The Verge

Mohlo by vás zaujímať:

Recenzia ASUS ROG Phone: Prvý skutočne herný smartfón

Značky: