Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW a Real Madrid podpísali dohodu o spolupráci s cieľom vyvinúť iniciatívy v oblasti budúcej mobility, udržateľnosti v jej rôznych aspektoch a rozmanitosti.

Záväzok zdôrazňuje spojenie vzájomných hodnôt a vízie budúcnosti oboch inštitúcií. Aliancia sa zhmotnila na športovom mieste Realu Madrid a zúčastnili sa jej Florentino Pérez, prezident futbalového klubu Real Madrid, Manuel Terroba, výkonný prezident BMW Group Španielsko a Portugalsko, ako aj členovia riadiaceho výboru oboch spoločností.

V rámci tejto dohody budú mať prvoligové futbalové tímy Realu Madrid, mužské aj ženské, basketbalový tím, ako aj technický tím a vedúci pracovníci klubu, k dispozícii plne elektrické vozidlá BMW, s možnosťou výberu medzi ktorýmkoľvek z modelov: iX, i4, iX3, i7 alebo iX1.

Okrem toho BMW Španielsko a Real Madrid vytvoria centrum spolupráce – „Hub pre udržateľnosť“, v ktorom sa prostredníctvom pracovných stretnutí spolu s ďalšími oficiálnymi partnermi klubu budú zdieľať osvedčené postupy s cieľom zdieľania know how. Toto fórum bude slúžiť aj ako generátor nápadov zameraných na podporu projektov, ktoré majú pozitívny vplyv na životné prostredie a spoločnosť. Pod týmto zastrešením sa okrem iných akcií pracuje na konkrétnych iniciatívach, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnému rozvoju nového štadióna Santiaga Bernabéua. Medzi oboma subjektmi bude vytvorená aj „NEXT Sustainability Trophy“, ktorá odmení projekty v oblasti inovácií a udržateľnosti.

Značky: