Kvôli pandémii koronavírusu.

MWC 2020 bola prvá z veľkých výstav, ktoré sa zrušili kvôli vypuknutiu pandémie koronavírusu. A všetko napovedá tomu, že aj veľtrh MWC 2021 bude úplne iný, ako sme boli doteraz zvyknutí.

Portál TechRadar priniesol krátky rozhovor so zástupcom spoločnosti GSMA, ktorá MWC organizuje. Prípravy ďalšieho ročníka mobilného svetového kongresu sú v plnom prúde, avšak organizátori podrobne sledujú aktuálnu situáciu a sú pripravení na rôzne varianty. Jedna vec je však istá – MWC 2021 sa bude výrazne spoliehať na virtuálny aspekt.

Je totiž možné, že ak sa situácia nezlepší, uskutoční sa v online forme. Avšak aj za optimálnych podmienok, kedy bude možné zhromaždiť v Barcelone tisícky vystavovateľov, odborníkov, analytikov a novinárov, chce GSMA prezentovať niektoré časti výstavy virtuálne, aby sa jej mohli zúčastniť aj tí, ktorí sa do Barcelony nebudú môcť dostať osobne.

Podobný osud postihol aj najväčšiu technologickú výstavu na svete, CES 2021. Tá sa každoročne koná v Las Vegas, avšak najbližší ročník sa uskutoční iba virtuálne. Organizátori sľubujú „úplne nový zážitok„, ktorý bude výrazne personalizovaný pre každého návštevníka.

Zdroj: TechRadar, The Verge

Prečítajte si aj:

MWC v Barcelone je zrušené! Dôvodom je koronavírus

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit