Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový 3D skener ponúka až trojnásobné rozlíšenie na presné zachytenie farieb a 3D textúr oproti predchádzajúcim modelom

Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámil dostupnosť Revopoint POP, nového všestranného kompaktného 3D skenera. Revopoint POP umožňuje skenovať bežné modely na 3D tlač v skvelej kvalite, vrátane ľudských tvárí, postáv, sôch, automobilov alebo zvierat. S hmotnosťou iba 200 g je veľmi ľahký a má kompaktné rozmery, takže sa dá jednoducho používať aj v teréne.

Revopoint POP predstavuje plnofarebný 3D skener s takmer neobmedzenými možnosťami skenovania, pričom jeho presnosť dosahuje až 0,3 mm. Bez problémov zvládne skenovanie textúr rýchlosťou 8 fps a sníma detaily z ľubovoľného uhla. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi disponuje trojnásobným rozlíšením. 

Skener obsahuje bezpečnú technológiu Anti-Glare na skenovanie živých objektov. „Nie všetky skenery sú určené na skenovanie ľudskej tváre alebo zvierat bielym svetlom alebo laserom,“ hovorí Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira. „Model POP je vybavený zdrojom infračerveného svetla, ktoré je pre ľudské oko neviditeľné, takže sa ľudia ani zvieratá nebudú pri skenovaní cítiť nepríjemne. Je vhodný aj na rekonštrukciu umeleckých diel, reštaurovanie kultúrnych pamiatok, rekvizít do filmov a na ďalšie podobné účely.“

Bohaté príslušenstvo zahŕňa rotačnú dosku a trojnožku, ktorá po sklopení slúži ako rukoväť, a tým sa z nej stáva ručný skener. Ďalším príslušenstvom je docking na mobilný telefón, ktorý sa pripojí k trojnožke a so skenerom sa prepojí pomocou WiFi. Skenuje tak do mobilného telefónu a nemusí byť pripojený k počítaču. Skener disponuje širokou kompatibilitou podporujúcou systémy Windows, Mac, Android a IOS a na pripojenie k notebooku, tabletu alebo smartfónu vyžaduje iba USB kábel ako zdroj napájania a na prenos dát.

Skener POP je vybavený funkciami automatického zarovnania a vlastných úprav, takže vytvárať 3D modely je možné rýchlo a jednoducho. Algoritmus skeneru je vysoko efektívny, jeho vstavaný čip dokáže dokončiť väčšinu výpočtov a mapovanie, takže nevyžaduje taký výkon od pripojeného PC, telefónu či tabletu. Na následné spracovanie je určený nenáročný profesionálny softvér 3Dmodel Process.

Viac o novinke v oblasti skenerov nájdete na tejto webovej stránke.

Značky: