Správy od testerov predpredajných vzoriek naznačujú, že predná strana smartfónov modelového radu P30, bude kompletne prepracovaná.

Podľa správ, budú mať obidva smartfóny osadené OLED panely. Prechod modelu P30 na OLED,  je hlavne z dôvodu použitia optickej čítačky odtlačkov prstov, ktorá bude zabudovaná v displeji. V prípade LCD panelov, by sa táto technológia nemohla aplikovať.

Z dôvodu zmenšenia výrezu, nebude použitá ani technológia 3D skenovania tváre, ktorá bola použitá pri modeli Mate 20 Pro. Namiesto veľkého výrezu sa použije menší, v tvare kvapky.

Menší z dvojice, model P30, bude mať 6,1-palcový displej osadený v tele s rozmermi P20, zatiaľ čo rozmer displeja pri modeli P30, bude dosahovať až 6,5-palca. Pokiaľ sa pozrieme na zloženie zadného fotoaparátu modelu P30, tak ten by mal získať rovnakú fotografickú výbavu, aká je obsiahnutá aj v prípade modelu Mate 20 Pro.

Huawei P30 Pro bude mať celkom nový fotoaparát, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou obsahovať periskopový modul pre dosiahnutie vysokého priblíženia. Ten sme už mohli vidieť pri smartfónoch Oppo. Pri oboch smartfónoch sa budú využívať senzory Sony zo série 6.

Obidva telefóny budú mať vo svojej výbave 10nm čipset Kirin 980 s 8 GB RAM pri modeli P30, pričom model P30 Pro, dostane do výbavy až 12 GB pamäť RAM. Rýchle nabíjanie bude dosahovať výkon na úrovni 22,5 W, namiesto už použitého 40 W z modelu Mate 20 Pro. Klasická P30 bude mať dokonca ešte zachovaný 3,5 mm jack pre slúchadlá.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P30 Pro by mal ponúknuť až 4 zadné fotoaparáty a 10× optický zoom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.