Klasické rádiá majú už niekoľko rokov svoj ekvivalent v podobe internetových rádií. Ich výhoda je jasná, sprístupniť rozhlasové stanice po celom svete, vrátane tých domácich. Hama IR110 je takéto rádio, a navyše podporuje napojenie na streamovaciu službu Spotify.

Na pripojenie k internetu používa eternetový konektor alebo Wi-Fi. Pripojiť k nemu môžete vlastné reproduktory alebo zvukový vstup, napríklad hudobný prehrávač alebo telefón. Obe cez 3,5 mm audiokonektor. Rovnako tak môžete k zariadeniu pripojiť aj USB kľúč cez USB port na zadnej strane. Stereo reproduktory sú po bokoch, takže rádio môžete umiestniť do poličky a zvuk sa bude dobre šíriť aj naďalej.

Ovládať sa dá pribaleným diaľkovým ovládačom alebo súpravou prvkov na prednom paneli. Takisto aj cez aplikáciu pre mobilné zariadenia. Dve krokové kolieska slúžia na úpravu hlasitosti ako aj prechádzanie v menu. Obidve majú potvrdzovanie voľby zatlačením. Sprievodca pomôže s pripojením na Wi-Fi a nastavením času cez internet ako aj s vyhľadaním rozhlasových staníc. Triediť môžete podľa krajín, žánru alebo názvu. Špeciálne sa nám páčila možnosť počúvania podcastov. Displej je podsvietený, s uhlopriečkou 2,4″ a zobrazuje inverzným zobrazením (biela farba fontu) názov stanice, interpreta a ďalšie údaje, ktoré vysiela vybrané rádio.

613CCho6AwL._SL1100_

Vyhotovenie kombinuje plast a drevo a celkový zvukový výkon je 10 W. Rádio ozvučí aj veľkú obývačku. Ide o veľmi dobrý doplnok, na ktorý si rýchlo zvyknete. Basy sú síce tvrdšie, no nemali sme problém na rádiu počúvať hovorené slovo vo forme podcastov ako aj rôzne hudobné žánre. Keď k nemu pripojíte vlastné reproduktory, získate hodnotný audiodoplnok. Vhodné je to aj pre používateľov, ktorí chcú takéto zariadenie tam, kde je internet, no klasický rádiový signál prijímajú slabšie. Zmysel vidíme aj v tom, že môžete počúvať, povedzme vašu obľúbenú austrálsku DJ stanicu, kdekoľvek chcete a nepotrebujete mať zapnutý počítač.

Cena: 159,99 EUR
Zapožičal: Hama Slovakia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.