Tradičné retro rádio s modernými prvkami? Doba oživovania starých konceptov do nového šatu je tu v plnom prúde.

Značka Radionovelli predstavila Web Radio, čo je koncept klasického FM rádia s androidovým tabletom vo vnútri a podporou DAB a internetových rádií. Rádio má slot na SIM kartu s podporou 4G LTE pripojenia.

Nechýba BluetoothWi-Fi. Rádio sa ovláda cez dotykový displej s uhlopriečkou 7“. Jej hlavná aplikácia slúži na prechádzanie FM, DAB aj internetových rádií. Tým, že je tu ako hlavným systém Android, máte možnosť nainštalovať si vlastné aplikácie.

Na tento produkt sme sa pozreli bližšie, výrobca použil Android 6.0.1. Je to starší systém, no pre použitie vo forme rádia nemusí byť nutne limitom daného zariadenia. Snáď budú aplikácie Spotify a ďalšie ešte dlho podporovať túto verziu Androidu.

Extra doplnkom je CD / DVD prehrávač. Podporuje nielen hudobné ale aj video DVD. Otázkou bude vhodnosť pozerania filmov na takomto zariadení.

Rádio si bude automaticky prepínať režimy FM / DAB / internet podľa kvality vysielania v danom režime. Ak bude zlý FM signál, vyskúša digitálne vysielanie. Nechýba napojenie na databázu Gracenote, z ktorej získa ďalšie informácie o aktuálne prehrávanom obsahu.

Na dnešnú dobu je perličkou to, že zariadenie je kompletne navrhnuté aj vyrobené v Taliansku.

Rádio má vlastný akumulátor, no zatiaľ sme videli len testovacie vzorky, v ktorých nefungovalo napojenie na vlastný akumulátor. Vzadu sú dva USB porty na nabíjanie iných zariadení a tiež dva konektory na pripojenie regálových reproduktorov.

Na trh bude uvedené 7. mája 2018. Cena je stanovená na rovných 1000 EUR.

Prečítajte si aj:

Recenzia Panasonic SC-ALL05: Odolný multimediálny reproduktor do interiéru i exteriéru

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.