Stiahnite si záplatu systému.

Tlačová chyba, ktorá sa minulý týždeň objavila, spôsobila menší rozruch. Faktom je, že postihovala široké spektrum verzií Windows 10 ako aj rôznych serverových edícií, dokonca aj Windows 7.

Išlo o riziko spustenia vzdialeného kódu kompromitovaním služby Windows Print Spooler. Chyba je označená ako CVE-2021-34527 a na uvedenom linku nájdete ďalšie detaily. K chybe sa vyjadril web Neowin.

Opravu vám navrhne operačný systém, stav si ale môžete preveriť aj sami kontrolou nainštalovaných aktualizácií v nastaveniach systému. V každom prípade využiť môžete službu Katalóg služby Microsoft Update a aktualizačný balík prevziať ručne. Treba si dať pozor na to, aby ste mali správny balík pre vašu verziu systému.

Aktualizácia označená ako KB5004945 je pre systémy Windows 10 1903 a novšie. Staršie systémy tu chýbajú. Je možné, že niektorý balík sa bude dať aplikovať aj na ne. Toto ale súvisí s politikou Microsoftu prestať podporovať staré verzie a motivovať používateľov k prechodu na novšiu verziu systému.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Windows 10: Ako opraviť chybu aktualizácie vo Windows Update?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.