Model one vision bol predstavený pred pár týždňami.

Okrem tohto zariadenia motorola pracuje aj na ďalších dvoch smartfónoch z modelového radu one. Pripravované novinky by mali niesť označenie one action a one pro. Spustenie ich predaja je očakávané v najbližších týždňoch. Okrem prvých známych parametrov sa k nám dostávajú už aj prvé rendery, takže o pripravovanej novinke (motorola one action) si môžeme spraviť ešte lepšiu predstavu.

Hneď na prvý pohľad je zrejmé, že modely one vision a one action si budú naozaj veľmi podobné, hlavne vďaka diere v displeji, do ktorej je vložený selfie fotoaparát. Okrem tohto prvku sa bude novinka vyznačovať aj tenkými rámikmi po stranách a úzkou bradou. Na zadnej strane zariadenia sa vyníma trojica vertikálne umiestnených fotoaparátov (hlavný snímač 12,6 Mpx), pod ktorými sa vyníma duálny LED blesk. S najnovšou dávkou obrázkov sa dozvedáme aj niektoré špecifikácie, ktoré prezrádzajú, že jeden z objektívov bude mať až 117 stupňový širokouhlý záber. Pri trojici fotoaparátov a čísle 117 sa vyníma aj označenie Action Cam.

Porovnanie motorola one vision vs. motorola one action

Z obrázkov je aj zrejmé, že čítačka odtlačkov prstov sa bude nachádzať na chrbte zariadenia a rovnako je dobre viditeľné aj logo programu Android One. Podľa vyhotovenia renderov je aj zrejmé, že zariadenie dostane kovový rám a lesklú (plastovú) zadnú stenu. Tlačidlo napájania a regulácie hlasitosti sú umiestnené na pravej strane, pričom slot pre SIM kartu sa nachádza naľavo. V spodnej časti zariadenia sa nachádza mriežka reproduktora, USB-C port a primárny mikrofón.

Motorola one action bude mať vo výbave 6,3-palcový displej s rozlíšením 2520 × 1080 pixelov. Telefón bude poháňať čipset od Samsungu Exynos 9609, vrátane GPU Mali G72. Dostupné budú dve verzie s 3 a 4 GB pamäte RAM v kombinácii s interným úložiskom 32, 64 a 128 GB. Selfie fotoaparát dostane  rozlíšenie 12,6 Mpx. Zatiaľ ešte neviem, aká kombinácia objektívov bude pri trojici fotoaparátov na zadnej strane zariadenia použitá.

Batéria sa bude môcť pochváliť kapacitou 3500 mAh. Telefón bude pravdepodobne dostupný v troch farebných prevedeniach – modrá, zlatá a biela. Je možné, že časom pribudnú aj ďalšie farebné verzie. Podľa zdroja by mala byť motorola one action cenovo dostupnejším variantom modelu One Vision. Dátum vydania tohto modelu nebol zatiaľ stanovený.

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

motorola one vision: Expert na nočné fotografie do 300 EUR (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.