Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei predstavila popri novej sérii smartfónov Mate 40 aj niekoľko ďalších produktov. Medzi nimi bezdrôtový reproduktor Huawei Sound, štúdiové Bluetooth slúchadlá FreeBuds Studio či druhú generáciu smart okuliarov v spolupráci s dizajnérskou značkou Gentle Monster.

Nová éra bezdrôtového Hi-Fi

Smartfóny série Mate 40 neboli jedinými hviezdami včerajšieho online predstavenia nových produktov, ktorú si pre svojich fanúšikov Huawei pripravil. Premiéru mal aj nový bezdrôtový reproduktor Huawei Sound. Táto novinka je už druhým výsledkom spolupráce so známym producentom zvukových riešení Devialet.

Huawei Sound

Huawei Sound

Reproduktor Huawei Sound je výrazne menší ako predchodca Sound X. Dostal akustický dizajn so štyrmi reproduktormi od spoločnosti Devialet. Skladá sa zo 4-palcového 40W basového reproduktora a troch širokopásmových 5W reproduktorov.

Silné basy sú doménou celej série Huawei Sound a nový produkt iba zvyšuje latku v tejto oblasti. Zásluhu na tom má technológia SAM® 2.0 od spoločnosti Devialet.

Tá má za následok postupné gradovanie zvuku v priestore, vďaka čomu prenesie poslucháča do živého zážitku ako na koncerte, aj keď sa práve nachádza v pohodlí obývačky.

Nový reproduktor Huawei Sound obsahuje tri rovnomerne rozmiestnené (t. j. v uhloch 120°) výškové reproduktory s plným rozsahom, ktoré dopĺňa patentovaná technológiou Devialet SPACE. Vďaka nej je Huawei Sound schopný naplniť celú miestnosť (360°) dokonale priestorovým zvukom, čím sa akustický zážitok približuje návšteve veľkej koncertnej siene.

Štúdiová kvalita zvuku v slúchadlách

Najnovším prírastkom do rodiny bezdrôtových slúchadiel od Huawei je model FreeBuds Studio. Ide o náhlavné Bluetooth slúchadlá s technológiou Active Noise Canceling (ANC), dobre známou už z bezdrôtových modelov slúchadiel Huawei.

FreeBuds Studio sa môžu pochváliť iba 7 mm tenkým mostíkom z nehrdzavejúcej ocele a mäkkými náušníkmi. Slúchadlá sú vybavené intuitívnym dotykovým ovládaním. Dvojitým klepnutím skladbu pozastavíte / prehráte, potiahnutím doľava / doprava prepnete skladby a potiahnutím nahor / nadol upravíte hlasitosť.

Huawei FreeBuds Studio

Huawei FreeBuds Studio

Pokiaľ ide o kvalitu zvuku, Huawei FreeBuds Studio majú bezdrôtovú frekvenčnú odozvu 48 kHz. Sú tiež vybavené 40 mm dynamickým ovládačom a prinášajú podporu pre 24-bitový zvuk, takže si s nimi vychutnáte všetky digitálne zvukové súbory vo vysokej kvalite.

FreeBuds Studio pripojíte k smartfónu, tabletu či notebooku bezdrôtovo prostredníctvom Bluetooth 5.2. Slúchadlá sú osadené duálnou anténou pre lepší príjem signálu. Rovnako ako FreeBuds Pro umožňujú bezproblémovo prepínať pripojenie medzi dvoma zariadeniami v systémoch macOS, Windows, iOS a Android. Na jedno nabitie vydržia až 24 hodín prehrávania a za 10 minút nabíjania prostredníctvom USB-C konektora získate dostatok energie až na 8 hodín.

Cena Huawei FreeBuds Studio je 299 EUR a na vybraných európskych trhoch ich bude možné kúpiť v priebehu nasledujúcich týždňov.

Smart okuliare sú budúcnosť

Druhá generácia smart okuliarov vytvorená v spolupráci so značkou dizajnérskych doplnkov Gentle Monster prináša niekoľko vylepšení. Okuliare sú ľahšie a tenšie, majú dva mikrofóny s vylepšenou funkciou redukcie šumu (po jednom na každej strane rámu) a vyladenia sa dočkali aj reproduktory, ktoré po novom smerujú zvuk priamo do ucha s vyššou presnosťou.

Huawei Eyewear II

Huawei Eyewear II

Eyewear II podporujú inteligentné ovládanie gestami. Pre spárovanie so smartfónom stačí jemné stlačenie na ľavom spánku. Hlasového asistenta je možné navyše ľahko aktivovať dvojitým klepnutím na ľavý rám. Ak chcete prehrať nasledujúcu /predchádzajúcu skladbu alebo upraviť hlasitosť, stačí prejsť prstami po rámoch bez nutnosti vytiahnutia telefónu.

Novinke nechýba NFC a rýchle bezdrôtové nabíjanie, pričom na jeden cyklus zvládnu 5 hodín nepretržitého prehrávania či telefonovania.

Všetky tri novinky budú k dispozícii na vybraných trhoch. Ich dostupnosť na Slovensku nie je plánovaná.

 

 

Značky: