Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ľudia aktuálne stále nahlasujú škody, ktoré na majetku v najmä nitrianskych okresoch zanechala v ostatných dňoch ničivá búrka, sprevádzaná silnými zrážkami a víchricou. Likvidátori UNIQA sú v plnej pohotovosti a snažia sa vybavovať poistné udalosti čo najskôr.

„UNIQA eviduje do dnešného dňa viac ako 164 škôd, ktoré postupne klienti nahlasujú najmä z okresov nitrianskeho kraja. Škody v tomto okrese sú naozaj rozsiahle – víchrica ničila majetok aj autá, strhla a poškodila najmä strechy domov a garáží, oplotenia. Silný dážď zaplavil ľuďom domy, záhrady a pivnice, voda zaliala aj pozemné komunikácie a sklady. Živel ničil aj motorové vozidlá, ktoré boli poškodené následkom záplavy alebo pádu vyvrátených stromov na kapotu. Predbežná výška škôd predstavuje viac ako 400 000 EUR, očakávame však, že budú ešte dramaticky stúpať,“  hovorí riaditeľ likvidácie UNIQA Daniel Červenka.

V rámci škôd na domoch a bytoch klienti hlásili najmä zatopenie objektov, keď následkom silnej búrky došlo vo viacerých prípadoch k upchatiu kanalizácií či dažďových rúr, čo spôsobilo zaliatie pivníc a garáží. Išlo tiež o priame zatopenie vodou následkom zrážok ale aj vytopenie v dôsledku spätného prúdenia vody v kanalizácii. Poškodené sú najmä domy, chodníky a pivničné priestory. UNIQA eviduje aj  škody, ktoré boli spôsobené vniknutím atmosférických zrážok cez strešné krytiny či obvodový plášť domu.

Škody na domoch, bytoch a zariadení domácnosti následkom búrky či víchrice sa budú hradiť z poistenia nehnuteľnosti a domácnosti, ktoré kryje škody následkom živla.

UNIQA eviduje aj hlásenia , ktoré sa týkali poškodenia motorových vozidiel. Škody spôsobili najmä polámané konáre a vyvrátené stromy, ktoré spadli na autá a takisto povodeň. Poškodené autá budú hradené z havarijného poistenia, ktoré kryje aj škody spôsobené živelnou pohromou.

Škody po víchrici môžu klienti stále nahlasovať, mailom alebo online prostredníctvom našej webovej stránky https://skody.uniqa.sk/. Stav a riešenie svojej škodovej udalosti môžu klienti UNIQA poisťovne sledovať online na našej stránke www.uniqa.sk.

„K vybaveniu škodovej udalosti je potrebný súpis poškodených vecí s udaním rozsahu poškodenia a je vhodné urobiť si aj vlastnú fotodokumentáciu,“  hovorí Daniel Červenka z UNIQA.

Pomôcť môžu aj asistenčné služby k poistke domu či domácnosti. Asistenčnú službu môžete využiť v prípade nápravy havarijného stavu, ktorý spôsobila záplava – pomôže s elektrinou, odvezie zariadenie domácnosti, ktorému hrozí poškodenie vodou a v prípade núdze zabezpečí aj náhradné ubytovanie.

„Ak došlo k poškodeniu motorového vozidla v dôsledku živelnej udalosti, odporúčame všetko zdokumentovať fotografiami či videom a počkať na obhliadku poisťovne, ktorá zistí rozsah škôd. V prípade, že je vozidlo nepojazdné, cez asistenčnú službu si dohodnite odtiahnutie vozidla do servisu, ktorý vykoná jeho diagnostiku,“ informuje Daniel Červenka z UNIQA.

Značky: