Výbava, výkon, systém

Čo by mal mať jeden z najdrahších smartfónov na trhu? Prvotriednu hardvérovú výbavu. Tú má, ako ste si mohli všimnúť podľa porovnávacej tabuľky na prvej strane tejto recenzie. Nebudeme tu opakovať technologickú výbavu a pozrieme sa na to, aké má telefón funkcie.

Čo sa týka celkovej rýchlosti, nemáme k nemu takmer žiadne výhrady. Je to po každej stránke rýchly smartfón, narazíte ale na pomalšie spúšťanie aplikácií. Systém ich totiž zvykne vypnúť a tak je ich nabehnutie pomalšie. Trvá to približne sekundu, no od smartfónu so Snapdragonom 845 by sme čakali rýchlejšie reakcie.

Mimochodom, šetriaci režim tu príliš nefunguje. Využijete ho možno keď naozaj potrebujete utlmiť procesy a internet na pozadí, keď telefón nepoužívate. Najsilnejší režim nám po jeho aplikovaní zobral v noci 4 % batérie. To je približne 6 hodín. Kde sa iné smartfón percentuálne ani nepohnú, LG si ukrojilo z batérie 4 %.

To je veľa. Zmení sa aj rozlíšenie displeja a idete na inverzný režim, ktorého základom je čierne pozadie. Po prechode späť niektoré aplikácie padajú. Treba ich vypnúť ručne a znova spustiť.

Reproduktor Boombox je jednou z výborných funkcií tohto modelu. Nepotrebujete externý reproduktor. Stačí telefón položiť na tvrdú podložku a odrazu sa zvuk zosilní. Vnútorný priestor funguje ako rezonančná komora na zosilnenie basov ale aj celkového výkonu. Do toho sa dajú zapnúť dva obrazové efekty. Niečo podobné ako vizualizácie na Winampe. Zapnúť sa dá aj efekt stroboskopu. LED blesk v zadnej časti bude blikať do rytmu hudby.

Zabudovaný ekvalizér má široké možnosti nastavenia. Treba ich aplikovať striedmo a najmä podľa typu vašich slúchadiel. Zvukovo znalí používatelia ocenia tri štandardné predvoľby zvukového filtra (Short, Sharp, Slow).

Výrez obrazovky si môžete nechať skryť. Teda natívne budete mať aplikácie ohraničené rovnou čiarou, ako v prípade väčšiny smartfónov na trhu. Toto je alternatíva pre tých, čo chcú nový smartfón, no výrez im nejako nesedení. My sme si ho ponechali, aby sme videli správanie smartfónu a najmä systému s týmto prvkov.

Je prirodzené, že zmenšením plochy displeja v hornej časti prídete o klasicky stavový riadok. Ikony sa naň nevojdú všetky. To nám neprekážalo, pretože sa zobrazovali vtedy, keď boli potrebné. Napríklad pri použití aplikácie vyžadujúcej GPS sa na krátku dobu zobrazí ikona konkrétneho prvku. Potom zmizne ale vždy dostávate aktuálne informácie vtedy, keď ich je treba. Dobrý systém a zatiaľ ide o ojedinelé riešenie.

Zaujímavosťou je použitie funkcia Always-on displeja. Nie je tu AMOLED displej, takže má väčšiu spotrebu energie. Je treba podsvietiť displej ako celok. To je vidno po tme. Najmä v spodnej časti smartfónu je vidno rozptylový lúč. V rámci bežného používania a nabíjania každý deň nás spotreba tejto funkcie nijako neobmedzovala. Dá sa nastaviť aj zvýšený jas, budete ale upozornení, že práve toto bude mať dopad na batériu. Obrazoviek je niekoľko, takisto aj plánovanie, kedy tento typ zobrazenia na vypnutej obrazovke vypnúť.

Páčilo sa nám v systéme:

  • Smart Bulletin namiesto klasického Google panela
  • Usporiadanie dotykových tlačidiel
  • Nastavenie rozlíšenie obrazovky
  • Farba displeja
  • Vylepšenia zvuku
  • Smart Doctor
  • Nastavenie mriežky domácej obrazovky

Systémová nadstavba – fotogaléria

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a hardvér
  2. Výbava, výkon, systém
  3. Fotografovanie a video
  4. Verdikt a technické parametre‎

Značky:
1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.