Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Antik Technology dodal riešenie pre monitoring TV vysielania pre Disney Streaming Services. Spoločnosť celosvetovo zabezpečuje šírenie služieb ako je Disney+ či NHL.tv.

Slovenský dodávateľ inovatívnych technológií pre telekomunikácie a inteligentné mestá zfinalizoval dodávku riešenia pre monitoring kvality distribúcie video obsahu pre jedného z najväčších globálnych poskytovateľov interaktívnej zábavy Disney Streaming Services. Klient Antiku zabezpečuje celosvetovú distribúciu populárnych video služieb ako sú Disney+, ESPN+ alebo NHL.tv. Projekt pozostáva zo špeciálne upravených set-top boxov Antik Nano 3 a riadiaceho softvéru.

„Projekt pre Disney Streaming Services sme mali šancu zrealizovať najmä preto, že ako jedna z mála spoločností na svetovom trhu interaktívnych TV technológií si vyvíjame sami nielen softvérovú ale aj hardvérovú časť platformy. To nám dáva unikátnu pružnosť splniť osobitné podmienky náročných klientov ako bol aj Disney,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Technology. „Amerického zákazníka presvedčili najmä naše detailné nízkoúrovňové (low-level) znalosti riadenia hlavného procesora a prepracovaný aplikačný interface, ktorý výrazne zjednodušil integráciu riešenia do ostatných časti dohľadu nad kvalitou vysielania.“

Monitorovacie zariadenia Antiku boli pripravené na nasadenie v približne 20 lokalitách najmä na území USA odkiaľ dodávajú informácie o kvalite obrazu do centrálneho dispečingu. Medzi špeciálne požiadavky Disney patrilo aj striktné dodržanie špecifických technických parametrov ako je chroma 4:2:2, využitie technológie High Dynamic Range (HDR) pre lepšiu kvalitu obrazu alebo snímkovacia frekvencia 60Hz pri rozličných kodekoch.

Značky: