Sony reaguje na požiadavky mladej generácie a prináša malé in-ear slúchadlá so zvýraznenými basmi.

Používa technológiou X-Bass. Slúchadlá síce len ťažko označíme ako referenčné, no zvukovo sa nám páčili. Majú 1,2 m dlhý kábel, ktorý je ideálny na bežné nosenie s mobilom vo vrecku. Dostupné sú v štyroch farebných variantoch (čierna, červená, modrá a biela) a  na ľavom kábli majú mikrofón s tlačidlom. Môžete ich použiť aj na telefonovanie. Komu by toto nebolo treba, môže siahnuť po modeli MDR-XB50 za cenu 24,99 eura. Dostane klasické slúchadlá s dvojpólovým konektorom a ešte trochu ušetrí. Mušle sú pomerne objemné, ale v uchu držia veľmi dobre. Ako jeden z mála modelov slúchadiel, majú tieto v balení až štyri veľkosti silikónových návlekov. Prakticky idete na istotu, čo sa týka rozmeru do ucha a dilemy, či vám niektorá veľkosť sadne. Kábel neprenáša výraznú interferenciu z oblečenia. Počas chôdze a šúchania kábla o oblečenie nebudete počuť nepríjemné dunivé rušenie. Jedinou prekážkou môže byť L konektor. Ten je bez pochýb vynikajúci pri použití s prenosným počítačom. V balení je aj puzdro na prenášanie. Menšou nevýhodou bude zamotávanie slúchadiel. Kábel je síce plochý, no ťažšie mušle pocítite práve pri pokuse odmotať slúchadlá.

Zvukovo sme ocenili dynamiku nízkych tónov. Nestratíte pri tom prejav ostatných zložiek a stredy sú veľmi detailné. Na výškach sa technológia X-Bass podpísala, no nijak kriticky. Stále sa dá cez slúchadlá telefonovať a počúvať hovorené slovo.

Hodnotenie

+ reprodukcia basov, cena, prenikavé stredy
– mierne zastreté výšky

Zapožičal: Sony Slovakia
Cena: 34,99 EUR

Verdikt

Sony MDR-XB50AP sa nám páčili najmä pre zvýšený basový efekt. Bol vyšší, no nie neprirodzený. Zachoval si dobrú dynamiku a nezastrel ostatné zložky frekvenčného pásma.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreSony MDR-XB50AP
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]12
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 24 000
Typ konektoraL konektor
Skutočná hmotnosť [g]20
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie Výsledky
Cena [EUR s DPH]34,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Testovali sme: Trust Urban Flash reflecting

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.