Ďakujeme vám za vašu priazeň.

Rok 2020 bol úplne iný ako tie predchádzajúce. Svet ovplyvnila pandémia koronavírusu, s ktorou bojujeme doteraz a ktorú porazíme až v roku 2021. O tom sme presvedčení.

Koronavírus ovplyvnil to, ako žijeme, ako pracujeme, ako komunikujeme. Nie je preto náhoda, že medzi najčítanejšími článkami na webe TOUCHIT.sk za rok 2020 nájdete viacero článkov, ktoré priamo či nepriamo súvisia s tým, ako sa svet počas pandemického roka menil.

Rok 2020 nebol pre nikoho z nás jednoduchý. Aj napriek tomu ste nám však zachovali priazeň, za čo vám ďakujeme. Stránku TOUCHIT.sk ste zobrazili viac ako 8 miliónkrát, čo v krátkej histórii nášho webu predstavuje nový rekord. TOUCHIT odštartoval v roku 2015 a za prvý (necelý) rok svojej existencie dosiahol takmer 1 milión zobrazení. V roku 2020 ste toto číslo zvýšili až na 8 miliónov.

Web touchit.sk počas ďalších rokov postupne rástol a rovnako sme zlepšovali aj ďalšie aktivity, ktoré pre vás pod značkou TOUCHIT pripravujeme – či už je to náš tlačený magazín TOUCHIT, ktorý bude vo forme dvojčísiel vychádzať aj v roku 2021, naše videá, ktoré môžete sledovať na YouTube kanáli TOUCHIT a takisto aj podcast DOTYK, ktorý pre vás od roku 2020 pripravujeme.

Sledovať nás môžete aj na Instagrame, ktorý pravidelne aktualizujeme a zverejňujeme na ňom fotografie produktov, ktoré máme práve na test v redakcii, prípadne fotografie a príbehy zo služobných ciest a konferencií – bez nich sme sa museli v roku 2020 zaobísť.

TOUCHIT návštevnosť

Ročná návštevnosť webu TOUCHIT.sk od roku 2015 do roku 2020

Najčítanejšie články na TOUCHIT.sk za rok 2020

Z najčítanejších článkov za rok 2020 na našom webe vyberáme tieto:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Služba ZOOM sa stala hitom doslova zo dňa na deň. S príchodom koronavírusu sme museli prerušiť osobné stretnutia v práci a v školách a boli sme nútení prejsť na video konferencie. Na trhu existuje viacero služieb, avšak ZOOM dokázal pandemickú situáciu využiť naplno.

Lenže, na nový stav nebol takmer nikto pripravený a informácií o ZOOMe a ďalších službách bolo v slovenčine pomerne málo. Pri pohľade na úspech nášho článku je zrejmé, že dopyt po nich bol a je.

Zoom

Zoom

Tieto mapy vám ukážu rozširovanie koronavírusu COVID-19 na Slovensku

Príchod koronavírusu do Európy a na Slovensko sme sledovali na jar 2020 najmä prostredníctvom správ z médií. Na internete sa objavilo niekoľko užitočných nástrojov, ktoré poskytovali aktuálne informácie o rozsahu infekcie v jednotlivých regiónoch a krajinách. Po potvrdení nákazy na Slovensku sa objavil takýto nástroj aj s dôrazom na situáciu v našej krajine.

Koronavírus na Slovensku mapa

Koronavírus na Slovensku mapa. Zdroj: ArcGIS

Ako obraz z notebooku či smartfónu zobraziť na monitore alebo TV?

Tento článok z roku 2017 patrí medzi dlhodobo najčítanejšie články na našom webe – prináša totiž riešenie na bežnú otázku, ako zobraziť obraz z notebooku či smartfónu na monitore alebo TV? Spôsobov je viacero a tie najbežnejšie používané nájdete v našom článku.

Prenášanie obrazu zo smartfónu do TV cez Miracast

Prichádza 5G-pokalypsa? Aký (ne)majú 5G siete dopad na naše zdravie

Téma 5G a zdravie rezonovala v roku 2020 medzi ľuďmi obzvlášť silno. Dôvodom sú najmä hoaxy, ktoré tvrdia, že koronavírus sa šíri prostredníctvom 5G. Táto technológia sa však spájala aj s množstvom ďalších nezmyslov, ktoré sme sa pokúsili vyvrátiť v našom článku.

Faktom je, že 5G siete sú od roku 2020 aj na Slovensku a pokiaľ vás zaujíma ešte detailnejší pohľad na tému 5G a zdravie, odporúčame vám prečítať článok Strach z mobilných 5G sietí a realita.

5G siete sú už aj na Slovensku

5G siete sú už aj na Slovensku

iPhone SE (2020): Prekvapivé schopnosti v starom tele (RECENZIA)

V kategórii RECENZIE vás v roku 2020 najviac zaujali naše poznatky z testovania druhej generácie iPhonu SE, ktorá prišla na trh v roku 2020. Nie je to náhoda – lacný iPhone v kompaktnom prevedení, so slušným výkonom a fotoaparátom a známym dizajnom predstavuje veľké lákadlo pre všetkých používateľov, ktorí chcú používať iOS alebo chcú vlastniť iPhone.

Z hľadiska pomeru cena/výkon, resp. cena/technológie vám síce rovnako drahé Android telefónu ponúknu viac muziky, avšak ak túžite iba po iPhone, plne to chápeme.

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro

Čierny kôň medzi televízormi vsádza na výhodnú cenu a kvalitu obrazu i zvuku

Aj na Slovensku sa už predávajú televízory značky TCL. V redakcii sme otestovali niekoľko modelov a prakticky všetky nás zaujali pomerom cena/výkon. V prípade tohto článku sme testovali model TCL 65C815 – ten sme v asociácii EISA ocenili ako televízor s najlepším pomerom výkon/cena.

TCL C815

TCL C815

Inteligentné hodinky Garmin vívoactive 4 a Garmin Venu: Majú všetko, čo budete potrebovať (RECENZIA)

Ďalšia recenzia, tentoraz na inteligentné hodinky značky Garmin. Modely vívoactive 4 a Venu patria stále medzi najlepšie hodinky v kategórii 300÷350 eur a prinášajú najmä spoľahlivý a prepracovaný softvér, ako aj meranie aktivity a zdravia.

Garmin Venu

Garmin Venu. Zdroj: Garmin

Byton: Nekupujte Teslu, máme lepší a lacnejší elektromobil. Poznáme jeho cenu a dojazd

Značka Byton prezentuje svoje novinky, resp. plány, vždy na veľtrhu CES v Las Vegas. Byton už pár rokov sľubuje revolúciu v segmente elektromobilov, avšak na reálne výsledky zatiaľ iba čakáme. Masová výroba mala začať tento rok, avšak firma koncom júna 2020 oznámila, že pozastavuje svoju činnosť minimálne na polroka.

Byton na CES 2020

Byton na CES 2020

Najlepšie smartfóny do 300 eur (Leto 2020) 

V lete sme pre vás pripravili zoznam telefónov do 300 eur, ktoré sú podľa nás najatraktívnejšie. Tento zoznam budeme začiatkom roka 2021 aktualizovať.

realme 6

Realme 6

Recenzia Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO: Skvelý pomocník na čisté podlahy za dobrú cenu

Robotické vysávače sa tešia čoraz väčšej popularite, čoho dôkazom je aj recenzia na model Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO. Recenzia tohto vysávača svojou čítanosťou výrazne predbehla recenzie iných robotických vysávačov.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro, Zdroj: Xiaomi

Huawei telefóny bez Google služieb: Takéto sú naše skúsenosti s používaním AG zariadení

Huawei na Slovensku od roku 2020 predáva takzvané AG telefóny, ktoré nemajú Google služby. Naše prvotné skúsenosti s používaním týchto telefónov sme zhrnuli v článku koncom marca 2020. Situácia sa odvtedy viditeľne zmenila a aktualizované skúsenosti zverejníme v novom článku začiatkom roka 2021.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Pozor na podvodné emaily: Útočníci zlepšili slovenčinu, klamú, že vás nahrali pri sledovaní porna

Podvodníci nespali ani v roku 2020 a na ich aktivity sme viackrát upozorňovali. Či už išlo o falošné vydieranie kvôli údajnej nahrávke, ako sledujete porno alebo emaily, ktoré sa tvária, že ich poslala Slovenská pošta, poskytovateľ webhostingu alebo banky – buďte obozretní a dajte si pozor na podvodné emaily.

V súvislosti s podvodníkmi dávame do pozornosti aj tento článokPozor na podvodné emaily: Útočníci neustále menia finty, najnovšie sa prezentujú ako Websupport, Forpsi či WebHouse.

Pozor na podvodné emaily

Pozor na podvodné emaily

Najlepšie TOUCHIT videá na YouTube za rok 2020

Všetky naše videá si môžete pozrieť na našom YouTube kanáli, TU. Do pozornosti dávame tieto videá, ktoré sme pre vás v roku 2020 pripravili. Ak sa vám videá nezobrazujú, prosím, vypnite blokovanie reklamy na našej stránke:

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie články na TOUCHIT.sk za rok 2019

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit