Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť PARTNERS GROUP SK začiatkom tohto roka predstavila novinku v oblasti identifikácie klientov – tvárovú biometriu.

Tvárová biometria je technológia využívaná v sektoroch, kde je nevyhnutné spoľahlivé overenie identity a zaistenie bezpečnosti poskytovaných služieb. Aj z toho dôvodu sa často využíva vo finančných inštitúciách alebo na letiskách. Na Slovensku tvárovú biometriu využívajú niektoré veľké banky či mobilní operátori, novinkou je však v oblasti finančného sprostredkovania. Technológiu ako jediná na Slovensku implementovala do svojich služieb spoločnosť PARTNERS GROUP SK.

„Som nesmierne rád, že nový rok sa nám podarilo odštartovať s projektom takého rozmeru, akým je tvárová biometria. Sme naozaj prví na trhu finančných sprostredkovateľov, ktorí prišli nielen s biometrickým podpisovaním zmlúv, ale aj s touto technológiou. Tvárová biometria je proces, ktorý umožňuje overenie identity klienta na diaľku,“ hovorí Juraj Juras, generálny riaditeľ spoločnosti PARTNERS GROUP SK.

Pri finančnom sprostredkovaní má sprostredkovateľ množstvo povinností vyplývajúcich zo zákonov. „Jednou zo základných povinností je identifikácia klienta, ktorá stojí na začiatku každej spolupráce medzi klientom a finančným sprostredkovateľom. Ide o posúdenie, či osobné údaje, ktoré klient na osobnom stretnutí poskytuje, sú správne, pravdivé, aktuálne a či patria osobe, s ktorou komunikujeme. Ak sa však klient nemôže stretnúť so svojím finančným sprostredkovateľom, prichádza tvárová biometria ako ideálne riešenie, ktoré overí klienta bez ohľadu na to, kde sa nachádza, a následne tak uľahčí prácu obom stranám,“ dodáva Juraj Juras.

TVÁROVÁ BIOMETRIA OTVÁRA NOVÉ MOŽNOSTI

„Biometria tváre otvára spolupracovníkom PARTNERS GROUP SK a klientom spoločnosti nové možnosti spolupráce. Ak klient nemá čas navštíviť svojho finančného sprostredkovateľa, alebo cestuje po svete a potrebuje vyriešiť finančné otázky vzdialene, tvárová biometria významne zjednoduší celý proces poskytovania služieb. K overeniu totožnosti dochádza cez prihlásenie cez webovú aplikáciu, nasnímanie dokladov totožnosti, následne tváre. Sprostredkovateľ takto identifikuje klienta na diaľku a vyrieši s ním všetky náležitosti v reálnom čase. Všetky právne náležitosti, ochrana osobných údajov a identity pritom ostávajú zachované,“ vysvetľuje Juraj Juras.

TRI PILIERE BIOMETRICKÉHO PROCESU

  • Bezpečnosť

Tvárová biometria využíva algoritmy na rozpoznanie tváre, vďaka ktorým identifikuje špecifické rysy človeka. Algoritmy analyzujú relatívnu polohu, veľkosť a tvar očí, nosa, lícnych kostí a čeľuste, na základe ktorých vyhodnocuje a verifikuje. Výsledok analýzy zaručuje spoľahlivé overenie identity klienta a maximálnu bezpečnosť osobných údajov.

  • Intuitívnosť

Tvárová biometria je intuitívnou technológiou. Klienti tak dokážu overiť svoju identitu jednoducho za pár sekúnd priamo vo svojom mobile či tablete.

  • Efektívnosť

Význam biometrie spočíva v efektívnejšej spolupráci medzi klientom a finančným sprostredkovateľom. Riešenie ocenia všetci, ktorí vzhľadom na pracovné povinnosti, zdravotný stav či iné okolnosti nemajú priestor na osobné stretnutie so svojím finančným sprostredkovateľom.

„Zároveň považujem za dôležité oceniť pri vývoji a implementácii procesov súvisiacich s projektom tvárovej biometrie nasadenie a prácu tímu centrály našej spoločnosti, kolegov zo štruktúr a spoločnosti SOFTEC, ktorá toto riešenie dodala.“ uvádza na záver Juraj Juras.

Značky: