Facebook je stále najpopulárnejšia sociálna sieť a potreba na nej zdieľať fotky stále narastá. Možno ste nevedeli, že sa to dá urobiť aj z programu Zoner Photo Studio X (ZPS X) a je to asi najjednoduchší spôsob vtedy, ak si fotky pred zverejnením upravujeme. Inak takáto úprava sa naozaj hodí, ZPS X totiž dokáže upraviť fotku tak, aby si ju vaši ihneď všimli.

Jednoduché zdieľanie cez Zoneramu

Ako teda na to? Je to naozaj jednoduché. ZPS X totiž komunikuje s Facebookom priamo, pričom sa využíva Zonerama – teda cloudový priestor od firmy Zoner, ktorý môžete využívať ako používateľ programu ZPS X. Akú to má výhodu? Fotky zobrazené takto na Facebooku nestrácajú na kvalite. Pri bežnom nahrávaní do albumu na Facebooku je naopak táto strata kvality viditeľná. Otvoríte teda fotografiu v ZPS X a upravíte ju. Následne ju uložíte a zostanete v module Správca. To vám umožňuje uložiť do albumu na Facebooku viacero fotiek naraz.

Takto jednoducho sa dá zdieľať fotografia na Facebooku

Následne vyberiete položku Zdieľať – Facebook. O chvíľu sa pred vami otvorí upozornenie o vytváraní odkazu a po dokončení budete presmerovaní na Facebook. K vytváranému albumu pripojte popis a prípadne nastavíte typ súkromia. Kliknete na Zverejniť na Facebooku a takto sa fotky ocitnú na tejto sociálnej sieti.

Tu uvidíte prepojenie na Zoneramu

Na vašej stene na Facebooku potom vidíte ako názov albumu Shared Photos, čo je predvolená možnosť. Otvorte album rozliknutím a upravte na Zonerame jeho požadovaný názov, ak chcete.

A takto sa fotky ocitnú v albume na Facebooku

Posielajte fotky cez Messenger

Rovnako jednoducho a rýchlo sa dajú posielať priateľom fotky cez Messenger s využitím ZPS X, a to opäť v plnej kvalite. To sa vám niekedy môže dobre hodiť. Stačí pritom kliknúť v module Správca na Zdieľať-Facebook Messenger. Program potom vytvorí album v Zonerame a odkaz naň pošle cez Facebook Messenger.

S využitím služby Pixbif môžete fotky zdieľať cez viacero sociálnych sietí naraz. Pixbif je webová služba, ktorá to dokáže a je to aj jeden z mála spôsobov, ako zverejniť fotku na Instagrame nie z mobilného telefónu ale z notebooku. Vyskúšajte si to.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.