Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toshiba Europe GmbH uvádza na slovenský trh profesionálny, oddeliteľný notebook a tablet v jednom – Toshiba Portégé Z20t.

Portege Z20t-B_14_with screen

Ide o prémiový model s uhlopriečkou 31,75 cm (12,5″), matným dotykovým Full HD IPS displejom s podporou ovládania pomocou 10 prstov, pokročilými bezpečnostnými funkciami, funkciou rukou písaných poznámok pomocou špeciálneho pera Wacom a mimoriadnou výdržou batérie. Tento prenosný počítač zodpovedá nárokom pokročilého firemného využitia a umožňuje kompletný IT manažment.

Výkonný tablet aj notebook

Portégé Z20t je svojim tvarom a širokou škálou prvkov pre všestranné využitie dokonalým spoločníkom pre profesionálov. Hoci je jeho procesor aj ďalší výpočtový hardvér vstavaný v tablete bez potreby aktívneho chladenia, poskytuje vysoký výkon pre akúkoľvek profesionálnu činnosť, vrátane spracovania niekoľkých náročných úkonov súčasne. Otočná dokovacia stanica s podsvietenou klávesnicou odolnou proti poliatiu a doplnkovou vstavanou batériou ho však umožňuje použiť ako výkonný notebook pre plnohodnotnú prácu aj ako efektívny prezentačný nástroj pre viac ľudí. Doplnkový digitizér Wacom, ktorý je súčasťou niektorých konfigurácií, ponúka vynikajúcu rozpoznateľnosť ručného písania. Požívatelia si tak môžu písať poznámky či kresliť diagramy priamo na displej rýchlo a prehľadne už počas stretnutia. Vzhľadom k jeho profesionálnemu určeniu nechýba okrem touchpadu pod klávesnicou ani ovládač AccuPoint.

Tento ľahko prenosný prístroj je optimalizovaný pre profesionálov a firemných používateľov. Obsahuje prvky pre zvýšenie produktivity a bezpečnosti a nový výkonný procesor Intel Core M, ktorý zvládne aj najnáročnejšie aplikácie. S batériou, ktorá vydrží až 16 hodín, ľahkým šasi a elegantným tenkým dizajnom je Portégé Z20t priamo určený pre vašu prácu.

Malé rozmery i hmotnosť, obrovská výdrž na batérie

V režime notebooku má Portégé Z20t vďaka kombinácii batérie v tablete aj klávesnici výdrž batérie až neuveriteľných 16 hodín, alebo ak chcete dva pracovné dni. V režime tabletu je schopný pracovať až 8 hodín. Tento fakt skvele dopĺňa tiež jeho hmotnosť a rozmery. Hmotnosť 799 g a hrúbka 8,8 mm v režime tabletu alebo hmotnosť od 1,59 kg v režime notebooku. To všetko robí z tohto prístroja skutočne ideálneho spoločníka na cesty bez nutnosti každodenného nabíjania. Praktické je, že pri práci sa najprv vybíja batéria v dokovacej stanici. Naopak v režime nabíjania sa najprv dobíja batéria v tablete a až potom sa na rad dostáva batéria v klávesnici. Ak chcete, máte možnosť pracovať s tabletom a v kancelárii dobíjať batériu zabudovanú v doku.

Bezpečnosť pre firmy

Portégé Z20t ponúka rad pokročilých funkcií navrhnutých pre zabezpečenie dôležitých obchodných dát, vrátane služby Toshiba EasyGuard. Trusted Platform Module (TPM) chráni dáta na lokálnom úložisku a Intel Active Management Technology (AMT) umožňuje IT oddeleniam spravovať zariadenia na diaľku. Tento model prešiel náročnými previerkami, vrátane testu HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test), vykonávaného nezávislým nemeckým inštitútom TÜV Rheinland, ktorého súčasťou je aj pádová skúška zo 76 centimetrov. K dispozícii je aj Kensington lock port, ktorým možno pripevniť klávesnicu k stolu alebo podložke, pričom v režime zamknutia nie je možné ani oddeliť tablet od doku.

Konfigurácie na trhu

Vrcholná konfigurácia, ktorá sa dostáva na trh – Toshiba Portégé Z20t-B-10C – je osadená procesorom Intel Core ™ M-5Y71 vPro™, 8 GB operačnej pamäte, grafickou kartou Intel HD Graphics 5300, SSD pevným diskom s kapacitou 256 GB a samozrejmosťou je podpora Bluetooth 4.0 + LE, Wireless LAN 802.11ac (a/b/g/n) i bezdrôtového prenosu obrazu na veľké displeje Intel® WiDi. Tento model obsahuje tiež pero Wacom pre zhotovovanie rukou napísaných poznámok na displej.

Druhou konfiguráciou je Toshiba Portégé Z20t-B-10E. Tá má na rozdiel od predchádzajúceho modelu vstavaný procesor Intel Core M-5Y31, 4 GB operačnej pamäte, SSD disk s kapacitou 128 GB a nie je doplnený digitizérom Wacom.

Obe konfigurácie sú už teraz v predaji a do konca júla sú na ne vypracované akciové odporúčané koncové ceny. Výkonnejší model Z20t-B-10C stojí 1 791 € a Z20t-B-10E je aktuálne na trhu za 1 227 € s DPH. V cene je zahrnutá trojročná onsite záruka, ktorá znamená vykonanie opravy u zákazníka s odozvou do druhého pracovného dňa od nahlásenia poruchy.

Značky: