Tablety sú dostupné v uhlopriečkach 8,4 a 10,8 palcov vo Wi-Fi a LTE prevedení.

Huawei na MWC v Barcelone predstavil nové multimediálne tablety MediaPad M5. Tie ponúkajú 8,4, resp. 10,8-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 × 1600, procesor Kirin 960 a 4 GB RAM. Tablety vynikajú najmä multimediálnou výbavou, vo svojej cenovej kategórii majú jeden z najlepších displejov na sledovanie videa a tiež aj bezkonkurenčnú reprodukciu zvuku. Novinky nás tiež potešili predným snímačom odtlačkov prstov a zabudovaním USB-C portu s podporou rýchleho nabíjania Huawei Quick Charge. Zamrzí však absencia 3,5 mm jacku.

Huawei MediaPad M5 8.4 ponúka  tiež 32 GB úložisko a batériu s kapacitou 5100 mAh. Na Slovensku je dostupný v špecializovaných predajniach, napr. v NAY, v cene 339 eur pre Wi-Fi verziu. Čo sa LTE verzie týka, Telekom ju aktuálne neplánuje zaradiť do svojej ponuky a dostupnosť u operátora O2 preverujeme. Orange má v ponuke väčší model.

Huawei MediaPad M5 8.4

10,8-palcový model s LTE pripojením iba v Orangei

Väčší model, Huawei MediaPad M5 10.8, je v LTE verzii dostupný exkluzívne u mobilného operátora Orange za plnú cenu 499 eur. Vďaka dotácii však bude možné získať tablet aj lacnejšie. 10,8-palcová verzia má 64 GB úložisko a batériu s kapacitou 7500 mAh. A hoci Huawei neplánuje na Slovensku oficiálne predávať Wi-Fi verziu väčšieho z dvojice nových MediaPadov, tento model nájdete v ponuke obchodu Alza za 447 eur.

Huawei na MWC predstavil aj MediaPad M5 Pro, ktorý obsahuje aj klávesnicu a dotykové pero. S oficiálnym predajom tejto verzie na Slovensku sa momentálne nepočíta a oficiálne nebola oznámená ani dostupnosť samostatného príslušenstva, ako je ochranný obal s klávesnicou. V kombinácii s týmto príslušenstvom je možné využiť väčší z dvojice MediaPadov aj na jednoduchú a základnú kancelársku prácu.

Huawei MediaPad M5 10.8. Dostupnosť príslušenstva na našom trhu nie je známa

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Huawei MediaPad M5 sú Android tablety s rýchlym nabíjaním a desktopovým rozhraním

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit