Lacnejší MacBook by zároveň mohol dostať TouchID.

Dnes večer už tradične Apple ukáže svetu najnovšie hardvérové produkty. Predstavenia by sa mali dočkať nové iPhony, nový iPad Pro, hodinky Apple Watch, nový lacnejší MacBook a zrejme aj bezdrôtové slúchadlá AirPods 2 a nabíjacia podložka AirPower. Je toho teda v skutku mnoho, no uvidíme, či spoločnosť naozaj predstaví všetko počas jednej konferencie.

Populárny analytik Ming-Chi Kuo, ktorý je vo svete známy svojimi presnými predpoveďami, hovoril v posledných dňoch o tom, čo by mohli priniesť jednotlivé produkty. Najzaujímavejšou predpoveďou je príchod EKG do hodiniek Apple Watch. V prípade získania certifikácie medicínskeho zariadenia by totiž mohli tieto hodinky spraviť menšiu revolúciu vo svojej oblasti.

Elektrokardiograf, skrátene EKG, slúži na krátkodobé monitorovanie srdca, vďaka ktorému je možné spoľahlivo diagnostikovať rôzne choroby spojené so srdcom. V prípade predstavenia hodiniek s týmto senzorom by sa tak hodinky mohli stať perfektnou pomôckou pre ľudí, ktorí majú problémy so srdcom, prípadne v minulosti prekonali infarkt. 

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple Watch Series 4 definitívne dostanú väčší displej. Ten zároveň dokáže zobraziť viac informácií