Ming-Chi Kuo zverejnil správu, v ktorej tvrdí, že Apple v roku 2021 prinavráti iPhonom Touch ID.

Kuo sa domnieva, že v priebehu nasledujúcich 18 mesiacov bude vyriešených veľa technických problémov, ktoré spoločnosti Apple umožnia pripraviť všetko tak, aby vznikol používateľsky vysokokvalitný produkt.

Ming-Chi Kuo považuje technológie rozpoznávania tváre a rozpoznávania odtlačkov prstov za doplnkové a verí, že spoločnosť Apple ich bude chcieť dostať na rovnakú úroveň. Apple si patentuje technológie rozpoznávania odtlačkov prstov pod displejom, čo potvrdzuje dávnejšie dohady o tom, že sa v Cupertine ešte definitívne nerozlúčili s čítačkou odtlačkov prstov, ktorá tentokrát už nebude využívať žiadne domovské tlačidlo.

Súčasné technologické výzvy pri zavádzaní komponentov pod displejom však zahŕňajú veľa oblastí, ktoré treba zvládnuť, aby všetko fungovalo k spokojnosti, predovšetkým používateľov.

Kuo je presvedčený, že spoločnosť Apple bude na vyriešenie týchto problémov pripravená v priebehu budúceho roka, čo znamená, že práve v tom čase môže začať pracovať na modelovom rade pre rok 2021. Je pravdepodobné, že Apple použije ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov od spoločnosti Qualcomm, ktorá skenuje veľkú časť displeja a je aj veľmi presná a rýchla.

Analytik tiež uviedol, že ak by hodinky Apple Watch dostali do výbavy nejakú formu rozpoznávania, tak najskôr sa môžeme dočkať práve čítačky odtlačkov prstov, ktorá bude zabudovaná v displeji. Táto prognóza je však zložená iba na dohadoch samotného analytika.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple čoskoro dosiahne významný míľnik 1,5 miliardy aktívnych zariadení

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.