Je to reakcia na aktuálnu situáciu.

Rok 2019 bol pre čínsky Huawei zlomový. Vláda USA ho koncom mája tohto roka umiestnila na čiernu listinu, čím mu znemožnila plnohodnotne obchodovať s americkými firmami.

Najvýraznejším dopadom tohto zákazu je nemožnosť získať licenciu na Google služby, ktoré Huawei nemôže predinštalovať do svojich nových smartónov, ako je Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro.

Obmedzenie obchodovania však má dopad aj na nákupy komponentov, ktoré Huawei využíva pri konštrukcii svojich telefónov. Najnovšie informácie z The Wall Street Journal hovoria o tom, že telefóny radu Huawei Mate 30 sa teraz vyrábajú bez použitia akejkoľvek americkej súčiastky – a Mate 30 je prvým telefónom, ktorý sa týmto titulom môže pochváliť.

Huawei tiež tvrdí, že aj jeho hardvér pre 5G siete je už „America-free„, teda bez amerických komponentov. Hovorca čínskeho výrobcu sa však vyjadril, že Huawei by rád používal americké komponenty aj naďalej, o túto možnosť však prišiel.

Zdroj: The Wall Street Journal

Prečítajte si aj:

Microsoft môže opäť obchodovať s Huawei: Čínsky výrobca by mal získať prístup k systému Windows 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit