Je to vďaka májovej aktualizácii 19041. Táto verzia prináša funkciu, ktorá všeobecne znižuje využitie pamäte pre aplikácie Win32.

Je známe, že webové prehliadače sú pomerne náročné, pokiaľ ide o využitie pamäte. Tradičný problém nastáva vtedy, keď je otvorených viac kariet. Vďaka novej funkcii systému Windows 10 sa však spoločnosti Microsoft podarilo výrazne znížiť využitie pamäte prehliadača Edge.

Vo Windows Blog hlavný projektový manažér z tímu Microsoft Edge podrobne popisuje, ako májová aktualizácia Windowsu 10 umožnila prehliadaču Edge lepšie využívať pamäť. V skutočnosti to znamená, že Edge môže dosiahnuť zníženie svojich nárokov až o 27 percent.

Microsoft Edge

Zdroj: GizChina

Aj keď projektový manažér kladie dôraz na zlepšenie využitia pamäte v prehliadači Edge, vo všeobecnosti ide o vylepšenie systému Windows 10, čo znamená, že by sa mali znížiť nároky na pamäť akejkoľvek aplikácie. Znamená to, že aj iné prehliadače, ako napríklad Chrome a Firefox, môžu pravdepodobne zaznamenať zníženie využitia pamäte.

Spoločnosť Microsoft sa čoraz viac zameriava na verziu prehliadača Edge s jadrom Chromium, ktorá sa koncom tohto roka stane v systéme Windows 10 predvolenou.

Zdroj: PCMag

Prečítajte si aj:

Najnovší Windows 10 tu máme 3 týždne. Prichádzajú prvé problémy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.