Dostupná by mala byť už dnes, 21.12.2020, informoval portál 9to5mac.

Komunikačný nástroj Zoom asi predstavovať netreba, počas tohtoročnej pandémie si ho obľúbilo enormné množstvo používateľov, firiem a škôl, čo prekvapilo aj samotných tvorcov. Tí sa počas roka snažili zapracovať na slabom zabezpečení aplikácie, čo sa im podarilo, pričom tvrdo pracujú na rôznych novinkách a správnej funkčnosti celého systému. Ak potrebujete návod ako Zoom používať, tak ho nájdete v zrozumiteľnej forme – TU.

zoom

zoom

V aktuálnom období sa vývojári zamerali aj na všeobecnú podporu v rámci rôznych systémov a zariadení, pričom najdôležitejšou správou je, že nová aktualizácia sprístupní aplikáciu Zoom aj pre najnovšie Apple Silicon zariadenia, teda nový MacBook Pro, Air a Mac mini. Podpora bude natívna, bez nutnosti využívať Rosettu 2. Pôjde o samostatný inštalačný balík, určený priamo pre Apple Silicon zariadenia. Stiahnuť si ho budete môcť na stránke www.zoom.us v sekcii download.

Aplikácia Zoom sa dala spustiť na nových Apple Silicon zariadeniach aj doposiaľ, ale nutnosťou bolo použitie rozšírenia Rosetta 2. Vďaka novej aktualizácii to bude podstatne jednoduchšie, pričom vzrastie aj samotná výkonnosť aplikácie.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE