Nové jabĺčkové smartfóny pravdepodobne spoznáme až koncom novembra.

Podľa správy investičnej banky Cowen bude uvedenie novej série iPhone 12 oneskorené o najmenej dva mesiace a uskutoční sa v novembri, namiesto obvyklého septembrového termínu. Už skôr sme vedeli, že séria 12 bude meškať, ibaže vtedy sa počítalo s jednomesačným oneskorením spustenia masovej výroby, z dôvodu prebiehajúcej pandémie.

iPhone 12

Zdroj: GSMArena

Nová správa tiež očakáva, že výroba iPhonov bude oproti rovnakému obdobiu minulého roka nižšia o 13 % s celkovým počtom 35 miliónov vyrobených kusov. Bez ohľadu na skutočný dátum uvedenia radu iPhone 12 by sme mali s jeho príchodom získať až 4 nové modely, z ktorých všetky budú podporovať 5G pripojenie a mali by prísť s OLED panelmi a menšími výrezmi. 

Uhlopriečky displejov by sa mali pohybovať v rozmedzí 5,4 až 6,7-palca, pričom do stredu ponuky sa dostanú dva 6,1-palcové modely. Pokiaľ ide o celkové vyhotovenie, očakávame štvorcový dizajn pripomínajúci iPad Pro.

iPhone 12

Zdroj: GSMArena

Vo výbave sa očakáva, že spoločnosť Apple prinesie novú generáciu čipovej sady A14 založenú na 5nm procese spoločnosti TSMC. Pamäť RAM by sa mala pri 5,4 a 6,1-palcovom modeli dostať na 4 GB, zatiaľ čo prémiové modely (6,1 a 6,7-palcové) získajú 6 GB RAM a až 512 GB úložného priestoru. 

Čoraz viac sa skloňuje aj možnosť zvýšenia základnej pamäťovej verzie na 128 GB, ktorá úplne nahradí súčasné 64 GB modely.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

iPhone SE (2020) je rýchlejší ako najrýchlejšie Android zariadenia, tvrdí Tim Cook

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.