Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nabíjajte svoj iPhone rýchlejšie s technológiou Qi2 a 15 W

Spoločnosť Belkin, ktorá je už 40 rokov poprednou značkou spotrebnej elektroniky, uvádza na trh nabíjací stojan s najmodernejšou technológiou Qi2, ktorá optimalizuje spotrebu energie a chráni životnosť batérie pripojeného zariadenia. Konvertibilita nabíjacieho stojana umožňuje prispôsobiť uhol náklonu osobným preferenciám, a to v rozsahu 0-70°. Navyše je možné telefón umiestniť na výšku alebo na šírku. Nabíjací stojan je možné úplne zložiť a nebude tak zaberať miesto na cestách. Nabíjačka navyše podporuje StandBy režim. Apple užívatelia môžu využiť tento režim na sledovanie aktuálneho času aj ďalších notifikácií.

Vybavené technológiou Qi2

Qi2 je najnovšia a najmodernejšia dostupná technológia bezdrôtového prenosu energie do zariadenia. Qi2 funguje s iPhonom 15 a ďalšími zariadeniami podporujúcimi Qi2 a ponúka bezpečné magnetické spojenie, rýchlejšie nabíjanie a prenos väčšieho množstva energie. Qi2 taktiež optimalizuje spotrebu energie a chráni životnosť batérie. Technológia Qi2 bola vyvinutá konzorciom Wireless Power Consortium (WPC), ktorého členom je aj spoločnosť Belkin, a predstavuje najnovší štandard v technológii bezdrôtového nabíjania. Poskytuje až 15W nabíjací výkon a využíva magnetické spojenie k výraznému zvýšeniu rýchlosti nabíjania.

Srdcom Qi2 je magnetický napájací profil (MPP), ktorý vyvinula spoločnosť WPC na základe technológie MagSafe spoločnosti Apple. Qi2 je ale otvorený všetkým výrobcom zariadení ako priemyslový štandard, zatiaľ čo MagSafe je určený pre zariadenia Apple. Qi2 bude dostupnejší pre rôzne značky smartfónov a operačné systémy. V čínštine znamená Qi [čí] energiu.

Výhody bezdrôtového nabíjania Qi2

Rýchlosť: Zďaleka najväčšou výhodou je, že Qi2 nabíja omnoho rýchlejšie než jeho predchodca Qi. Qi2 nabíja až 15 wattmi, zatiaľ čo Qi nabíja od 5 do 15 wattov. Väčší výkon znamená rýchlejšie nabíjanie. Ale rýchlosť je len začiatok. Vďaka dômyselnému využitiu magnetov je nabíjanie omnoho účinnejšie a vytvára omnoho menej tepla, pretože nabíjacie cievky sú vždy správne vyrovnané.

Bezpečnosť: Qi2 sa snaží optimalizovať využitie energie, minimalizovať dobu nabíjania a chrániť životnosť a integritu batérie zariadenia. Štandard zahŕňa vylepšenú detekciu cudzích predmetov, ktorá zabezpečuje, že sa nabíjajú len kompatibilné zariadenia, a minimalizuje sa riziko nehôd alebo poškodení. Fungovať budú len certifikované zariadenia Qi2. Pokiaľ nie je zariadenie certifikované, môže sa výkon nabíjania líšiť.

Kompatibilita: Qi2 bude spočiatku kompatibilná s vybranými zariadeniami iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 a ďalšími zariadeniami kompatibilnými so štandardom MagSafe, ale je k dispozícii výrobcom zariadení so systémom Android pre integráciu do ich budúcich zariadení.

Výhľad do budúcna: Qi2 umožní inovácie nových produktov aj v iných ohľadoch. Funkcia magnetického zámku bude podporovať nové tvarové faktory produktov, ako je napríklad náhlavová súprava AR/VR. Bude taktiež podporovať nové typy príslušenstva, ktoré sa magneticky pripevnia k zadnej strane telefónu, napríklad prídavnou batériou.

Udržateľnosť: Nabíjacie káble majú tendenciu sa opotrebovávať kvôli mechanickému namáhaniu pri každodennom pripájaní a odpájaní a končia ako odpad na skládkach. Bezdrôtové nabíjačky toto mechanické namáhanie eliminujú a neopotrebovávajú sa, čím sa znižuje množstvo zbytočného odpadu.

Cena a dostupnosť

Konvertibilný bezdrôtový nabíjací stojan Belkin BoostCharge Pro Convertible Qi2 15W bude k dispozícii u vybraných predajcov v dvoch variantoch (biela a čierna) a v prevedení s adaptérom napájania alebo bez neho. Doporučená koncová cena je 58 EUR vrátane DPH (verzia bez adaptéra) a 69 EUR s USB C nabíjacím adaptérom. Produkt je vyrobený z ekologicky šetrných recyklovaných materiálov a zo 100 % bez plastového obalu (okrem kábla). Produkty Belkin sú dostupné okrem iného prostredníctvom Smarty.sk a iStores.sk.

Výhradným distribútorom značky Belkin pre Slovensko je SWS a.s. a AT Computers a.s.

https://www.belkin.com/convertible-magnetic-wireless-charging-stand-with-qi2-15w/P-WIA008.html #

Značky: