Ide o novú technológiu, ktorú spoločnosť predstavila iba pred pár hodinami.

Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že ide o neznámu spoločnosť (dodáva displeje aj pre iPhony), svoje miesto na trhu rozhodne má a patrí aj k významným inovátorom.

Spoločnosť dokonca iba nedávno predstavila flexibilný 360° displej, no teraz ide ešte ďalej. BOE včera uviedlo novú technológiu flexibilného skladacieho displeja s názvom f-OLED, ktorý je možné zložiť do tvaru písmena N. Tento panel je tak možné ohýbať smerom dnu aj von.

BOE F-OLED N displejZdroj: GizChina
BOE F-OLED N

Ide o Amoled panel s uhlopriečkou 12,3-palca, ktorý je možné zložiť na veľkosť 5,6-palca. Tieto možnosti skladacieho displeja ho predurčujú k univerzálnemu použitiu pre celé spektrum činností. Čiže od zábavy až po biznis aplikácie.

Pokiaľ však bude zariadenie s týmto displejom zložené, jeho celková hrúbka sa môže pohybovať na úrovni približne 2 cm. Keďže zobrazovací panel má v tomto zloženom stave iba 5,6-palca, zariadenie je možné pohodlne vložiť napríklad do vrecka nohavíc.

BOE uviedlo, že panel využíva systém posuvného kompenzačného závesu, ktorý vyvinula samotná spoločnosť. Táto technológia výrazne zvyšuje celkovú pevnosť panela. Hlavnou výhodou nového displeja je aj jeho malý polomer ohybu.

Okrem tejto vychytávky spoločnosť uvádza, že „N-kový“ panel je možné ohnúť 200 000-krát v prípade, že sa ohýba smerom dovnútra, alebo 100 000-krát smerom von. Tieto hodnoty pritom patria k tomu najlepšiemu, čo sa dnes na trhu nachádza.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.