Soundbar k monitoru. Ideálny šetrič miesta.

Mnohí totiž poznáme klasické reproduktory. Či už klasickú stereo zostavu alebo stereo plus basový reproduktor pod stôl. Stage Air od Creativu je soundbar, ktorý si dáte pod monitor. Nezaberie veľa miesta a ešte aj ozvučí stredne veľkú miestnosť. Je odpoveďou pre tých, čo hľadajú kompaktné riešenie, no nechcú multimediálny reproduktor.

Model Stage Air má plastové vyhotovenie a stojí na gumových podložkách. Tým vzniká dostatočná medzera medzi spodnou stranou a podložkou. V prípade potreby si ho môžete umiestniť na stojan monitora, presne ako na našej fotke. Je to sčasti núdzové riešenie, ale na kvalite zvuku sa to ešte nijako neprejaví.

Reproduktor sa totiž spolieha na to, že bude položený na tvrdej podložke, teda ideálne na pracovnom stole. Inou inštaláciou sa reprodukcia zvuku mení a to by znižovalo jeho schopnosť ideálnej reprodukcie. Takisto odporúčame, aby bolo pred reproduktorom aspoň 20 cm voľného miesta. Zvuk sa bude odrážať a je škoda ho tlmiť vekom notebooku.

Na šírenie zvuku používa dva širokospektrálne meniče na kraji prednej strany. Uprostred je pasívny radiátor. Celkový výkon je 10 W a zvládne prehrávať frekvenčné pásmo 80 ÷ 20 000 Hz. Výhodou reproduktora je, že má vlastnú batériu. Tá ho udrží pri živote 6 hodín.

Reproduktor sa dá prepojiť cez Bluetooth a AUX a má ešte vlastný USB port s podporou prehrávania MP3 súborov. Maximálna kapacita flash disku ale nesmie presiahnuť 32 GB. Výrobca dáva priamo do balenia prepojovací audio kábel, čo sme ocenili. Výrobca pridal do balenia aj krátky nabíjací microUSB kábel.

Zvuk

Zvuková reprodukcia tohto reprodukcia je veľmi dobrá, vlastne je značne prekvapujúca. Výrobca urobil dobre, že pridal basový radiátor, bez neho by nedosiahol potrebnú hĺbku zvuku. Je výrazný a dobre poslúži na filmy aj hudbu.

Možno výšky budú občas výraznejšie, ľahko ich utlmíte ekvalizérom. Po zvukovej stránke môžeme reproduktor smelo odporúčať. Je dostupný za veľmi dobrú cenu a nebudete mať vo svojom okolí ďalšiu rárohu so spleťou káblov.

Cena: 59 EUR

Zapožičal: Creative

Prečítajte si aj:

Recenzia Creative Aurvana Trio: Dobrý zvuk za ktorý si zaplatíte

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.