Facebook neustále vylepšuje svoje prostredie, aby používateľ získal lepší prehľad o udalostiach, ktoré prežil.

Najnovšie bola vylepšená sekcia známej funkcie „V tento deň„, ktorá po novom nesie názov „Spomienky“ a rozširuje pôvodné zameranie. Takto sa budú na jednom mieste uchovávať všetky vaše dôležité udalosti, ktoré ste zdieľali s rodinou a známymi. Táto zmena sa dotkla desktopovej verzie Facebooku aj mobilnej aplikácie.

Pokiaľ využívate Facebook, tak počiatky funkcie v “Tento deň” pravdepodobne už poznáte. Vďaka nej dostávate informácie, ktoré sa týkajú konkrétneho dňa v minulosti. Samozrejme možnosť nahliadnuť na „Tento deň“ bude obsiahnutá aj v „Spomienkach“.

Novinka však bude zahŕňať aj informácie o nadviazaní priateľstva z konkrétneho dňa, sezónne a mesačné rekapitulácie vo forme správy alebo videa, ako aj pripomenutie zmeškaných Spomienok, ktoré vám boli v priebehu týždňa vytvorené a vy ste ich nemali možnosť vidieť, napríklad z dôvodu nepoužívania Facebooku. Všetko bude dostupné z jedného miesta, z rovnakej obrazovky, akú dnes využíva „V tento deň“.

V mobilnej aplikácii sa do tejto sekcie dostanete klepnutím na tri horizontálne čiary v ponuke napravo. Umiestnenie je závislé na platforme, ktorú využívate (v hornej časti – Android,  v spodnej časti obrazovky – iOS).  Poprípade môžete využiť priamy prístup cez link facebook.com/memories.

Pokiaľ sa vám sekcia „Spomienky“ nezobrazuje a namiesto nej máte stále sekciu „V tento deň“, je potrebné počkať na aktualizáciu, resp. na sprístupnenie novej funkcie pre náš región. Facebook zatiaľ nešpecifikoval, kedy sa tak stane. Predpokladáme, že tomu tak bude v priebehu najbližších dní až týždňov.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Aplikácia Gmail konečne umožní nastaviť akcie pre potiahnutie prstom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.