Minuloročná vlajková loď od Honoru, ktorú sme ocenili tipom našej redakcie vďaka výbornému pomeru ceny a výkonu, by sa mala čoskoro dočkať svojho nástupcu.

Značka Honor, ktorú Huawei osamostatnil s cieľom zbaviť sa nálepky lacnejších a menej kvalitných zariadení, sa veľmi dobre etablovala nie len na domácom čínskom trhu, ale aj v globálnom ponímaní. Na úspech modelu Honor 8 sa bude snažiť nadviazať jeho tohtoročný nástupca, ktorý s vysokou pravdepodobnosťou bude niesť názov Honor 9. Jeho prvé špecifikácie unikli v posledných dňoch pri TENAA certifikácii smartfónu s pracovným označením DUK–TL30.

Pod kapotou Honor 9 sa má údajne skrývať výkonný 8 jadrový procesor (pravdepodobne Kirin 960, ktorý má aj Huawei Mate 9), 6 GB operačnej pamäte RAM a vnútorná 128 GB pamäť, rozšíriteľná o dvojnásobnú kapacitu prostredníctvom microSD karty. Oproti svojmu predchodcovi údajne príde tohtoročná vlajková loď s väčším 5,7 palcovým displejom a vyšším QHD (2560 × 1440 px) rozlíšením. Prvotriednu kvalitu fotografií má zabezpečiť duálny fotoaparát s 12 Mpx, respektíve 2 Mpx snímačmi. Chýbať samozrejme nebude senzor odtlačkov prsta na zadnej strane. O minimálne celodennú výdrž, a to aj v prípade enormného zaťaženia, sa má postarať batéria s kapacitou 3900 mAh. Honor 9 bude príde tiež s podporou dual sim a očakáva sa, že bude mať predinštalovaný Android 7.0.

Zdroj: PhoneArena

Značky: