Apple neprezradil kapacitu batérie a nehovoril ani o reálnej výdrži.

Smartfóny radu iPhone 12 sú oficiálne na svete. Detailne sme o nich písali v dvoch samostatných článkoch – ak vás zaujímajú modely iPhone 12 a 12 mini, čítajte TU. Ak sa chcete dozvedieť podrobné informácie o modeloch iPhone 12 Pro a Pro Max, potom si prečítajte tento článok.

A ak vás zaujímajú informácie o výdrži batérie, potom ste na správnom mieste. Apple tento parameter počas oficiálneho predstavenia nových smartfónov nešpecifikoval. Tradične neprezradil konkrétnu kapacitu batérie jednotlivých modelov, avšak nedefinoval ani výdrž v rámci sledovania videa či počúvania hudby, čo v minulosti zvykol robiť.

Tieto údaje sú však dostupné v rámci oficiálnych technických špecifikácií a portál 9to5mac priniesol ich stručné zhrnutie a porovnanie s predchádzajúcimi generáciami. Zdôrazňujeme, že ide o oficiálne údaje, ako ich udáva Apple. Reálna výdrž sa môže odlišovať na základe vášho štýlu používania.

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro. Zdroj: Apple

iPhone 12 mini – 15 hodín prehrávania videa

Apple tvrdí, že najmenší z nových iPhonov, ktorý má uhlopriečku 5,4 palca, dokáže prehrávať video počas 15 hodín. Rovnakú výdrž ponúka napríklad iPhone Xs Max. Ďalší kompaktný iPhone – model SE 2020, má výdrž prehrávania videa na úrovni 13 hodín.

iPhone 12 a 12 Pro – 17 hodín prehrávania videa

6,1-palcový iPhone 12 – či už v štandardnej alebo Pro verzii, ponúka 17 hodín prehrávania videa na jedno nabitie. Rovnakú výdrž batérie v tomto smere ponúka aj iPhone 11. Model iPhone 11 Pro mal 18-hodinovú výdrž batérie pri prehrávaní videa.

iPhone 12 Pro Max – 20 hodín prehrávania videa

6,7-palcový iPhone 12 Pro Max ponúka až 20 hodín prehrávania videa na jedno nabitie. Rovnakú výdrž ponúka aj model iPhone 11 Pro Max.

Pri pohľade na dostupné údaje môžeme teda tvrdiť, že výdrž batérie bude plus-mínus zodpovedať minuloročným modelom. Mierne si možnože pohorší iPhone 12 Pro, avšak až reálne testovanie ukáže, aká je skutočná výdrž v bežných podmienkach.

Európske ceny a dostupnosť nových iPhonov nájdete v tomto článku.

iPhone 12

iPhone 12. Zdroj: Apple

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/minuta-po-minute-apple-iphone-12/312973

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit