Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Snahy o úsporu energií sa s ich rastúcimi cenami stáva čoraz aktuálnejšou témou.

Zďaleka už totiž nejde iba o ekológiu a udržateľnosť, spotreba energií stále vo väčšej miere ukrajuje z rozpočtov domácností. Prirodzene, táto situácia ovplyvňuje aj trendy v stavebníctve, čo sa prejavuje aj na ponuke stavebných riešení. Do našej pozornosti sa dostala inovatívna izolácia, ale aj nápadité oplotenie.

Výstavba múrovZdroj: elements.envato.com
Výstavba múrov

Potrebujete zatepliť? Možností je viac!

O zatepľovaní sa v uplynulom období hovorilo predovšetkým v súvislosti s dotáciami a tak sa prirodzene zvýšil aj záujem o rôzne spôsoby izolácie. Izolačné materiály, akým je polystyrén na zatepľovanie či minerálna vlna patria doslova medzi evergreeny, no zďaleka sa už nemusíte obmedzovať iba na ne. Čoraz väčšiu obľubu si získavajú aj striekané polyuretánové peny, ktoré sú zaujímavou voľbou hneď z viacerých dôvodov.

Medzi zásadné výhody fúkanej izolácie patrí možnosť aplikácie aj na členité povrchy, relatívne jednoduché nanášanie a zároveň veľmi účinné zabraňovanie vzniku tepelných mostov. Aby ste však s nimi mohli počítať, treba si vybrať kvalitnú polyuretánovú penu. Tú tvoria dve základné látky – živica a izokyanád, pričom prítomné sú aj ďalšie prísady umožňujúce napučanie a získanie požadovaných vlastností. PUR pena na zateplenie je tak popri EPS polystyréne a sklenej vate vynikajúcou možnosťou, ako znížiť tepelné straty a rozhodne sa jej oplatí venovať pozornosť.

Zatepľovanie domuZdroj: elements.envato.com
Zatepľovanie domu

Štýl aj v bezprostrednom okolí vášho domu

K poriadnemu rodinnému domu patrí aj poriadny pozemok a ten sa patrí mať riadne oplotený. Nemal by ho však obkolesovať iba funkčný, ale tiež vizuálne atraktívny plot. Výstavba múrov a plotov spolu s ich navrhovaním je dnes už tak trochu aj umením. Spojením tradičných materiálov, ako napríklad betónu a moderných výrobných postupov získate plot presne podľa vašich predstáv, prípadne múrik, s ktorým dokážete doslova zázraky. Ak napríklad máte pozemok so svahom, ktorý potrebujete spevniť, s moderným oporným múrom to poľahky dosiahnete.

Mimochodom, ak je reč o betóne, v súčasnosti sa využívajú moderné vibrolisy a dozrievacie komory, ktoré tomuto materiálu dodávajú nielen ideálne úžitkové vlastnosti, ale aj atraktívne stvárnenie.

Zatepľovanie domu / polystyrénZdroj: elements.envato.com
Zatepľovanie domu

Značky: