Máme radi leto.

Zábava pri vode, grilovačka s priateľmi, cestovanie za hranice všedných dní – to všetko k tomuto ročnému obdobiu patrí. Niekoho láka more, voda, bazény, iní zas nedajú dopustiť na turistiku, šport, výlety po hradoch a zámkoch, prípadne mix oboch. Plány za vás na leto robiť nebudeme, prinášame vám však pár tipov na šikovné elektrospotrebiče slovenskej značky ORAVA, ktoré si počas leta nebudete vedieť vynachváliť.

Trojica pre gurmánske zážitky – gril, prenosná chladnička a stroj na výrobu cukrovej vaty

Leto je čas grilovačiek, piknikov a záhradných slávností. Stretnúť sa s rodinou a priateľmi a užívať si fajnové jedlá pripravené na grile, to sa v lete vyslovene žiada. Viete, aký typ grilu je vhodný na grilovanie na záhrade, terase či balkóne a zároveň je ľahko prenosný, aby ste si ho mohli pribaliť aj do dovolenkovej batožiny? Odpoveď je jasná – elektrický! Funguje v dosahu elektrickej zásuvky a predlžovačky, zbytočne sa z neho nedymí a na grilovanie na ňom nepotrebujete kupovať žiadne extra palivo.

Digitálny elektrický gril

Jeho veľkou výhodou je, že pri náhlej zmene počasia o svoje napol ugrilované dobroty neprídete. Stačí vziať gril do kuchyne a grilovačka môže pokračovať! Naším tipom je digitálny elektrický gril Orava Grillchef-3, ktorý má dvojaké grilovacie platne s nepriľnavou povrchovou úpravou proti pripečeniu – rebrované a hladké. Rebrované výborne poslúžia na grilovanie mäsa a zeleniny, na hladnej zas jednoducho ugrilujete syr či pripravíte obľúbené volské oko.

Gril sa dá použiť ako kontaktný – aj hrubšie steaky budú zvonka krásne prepečené, vo vnútri však ostanú šťavnaté. V zaklopenom stave sa vám bude hodiť aj na zapekanie panini. Ak vás je pri stole viac a potrebujete grilovať na väčšej ploche, použite gril roztvorený. Na každej z platní si môžete naraz nastaviť odlišné teploty grilovania od 80 do 230 stupňov Celzia – nižšiu teplotu na grilovanie syra či prípravu chrumkavej zeleniny pre vegetariánov, na maximum zas môžete „vypiecť“ platňu, na ktorej sa bude grilovať jedlo pre poctivých mäsožravcov.

Nastaviť si môžete aj odhadovaný čas prípravy jedla, na splnenú úlohu vás gril upozorní zvukom. Grilu nechýba ani miska na odkvapkávania prebytočného oleja. Priaznivá cena a vysoká kvalita vyhotovenia a funkcií z neho robia favorita letných grilovačiek.

Prenosná autochladnička

Prenosná autochladnička Orava TF-200 je pomocník na nezaplatenie, keď si chcete dopriať vychladené dúšky svojho obľúbeného nápoja. A to nielen na grilovačke, na pikniku uprostred prírody, ale aj pri vode či počas dlhej cesty autom. Chladnička má objem 20 litrov a zmestia sa do nej aj 1,5-litrové fľaše. Potraviny a nápoje dokáže ochladiť až 12 °C pod teplotu okolia. Jej prednosťou je však nielen chladenie, ale aj ohrev. Jedlo ohreje až do teploty 55 °C, čo (nielen) na cestách ocenia rodiny s malými deťmi.

Či vám chladnička poslúži na chladenie, alebo ohrev, je len na vás. TF-200 má vysokokvalitnú izoláciu veka a celého tela, nechýba jej Eco režim a duálne napájanie 12 V/230 V a vďaka vyklápacej rukoväti a váhe len 3,2 kg sa ľahko prenáša všade tam, kde by vás mohli uprostred leta dobehnúť hlad a smäd. Stane sa vaším príručným bufetom kdekoľvek na cestách za letnými dobrodružstvami.  

Prenosná autochladnička Orava TF-200Zdroj: Orava
Prenosná autochladnička Orava TF-200

Výrobník cukrovej vaty

Na detskej oslave okamžite zabodujete, ak deťom pripravíte domácu cukrovú vatu. Jej príprava nestojí veľa, pre deti má však cenu zlata. Na jej prípravu vám skvelo poslúži výrobník cukrovej vaty Orava CM-551 v atraktívnom retro dizajne. Potrebujete len kvalitný kryštálový cukor, potravinárske farbivo, ak chcete deťom vyčarovať úsmev na tvári vatou v ružovom, modrom, zelenom či žltom odtieni, a drevené paličky. Zariadenie sa jednoducho obsluhuje a čistí, takže vám nebude zaťažko potešiť deti sladkou maškrtou ktorýkoľvek prázdninový deň, nielen na oslave. K výrobníku je pribalená odmerka na cukor.

Výrobník cukrovej vaty Orava CM-551Zdroj: Orava
Výrobník cukrovej vaty Orava CM-551

Leto na vlne obľúbených hitov

K letu patria letné hity, hudba, zábava. Na grilovačke, pri vode i na chate uprostred prírody si svoje top hitparády vychutnáte vo vysokej kvalite vďaka extra výkonnému prenosnému párty reproduktoru Orava Crater-L. Milo vás prekvapí precíznou a ušiam lahodiacou reprodukciou hudobných kúskov bez ohľadu na žáner – exceluje bez šumov, trasu, zrezaných výšok či monotónnych basov. Naopak, skvelá zvuková dynamika a jasné tóny vám umožnia vychutnať si každú skladbu naplno. A to aj vďaka trom reproduktorom – jednému vysokotónovému a dvom nízkotónovým. Vďaka Bluetooth technológii reproduktor rýchlo spáruje s telefónom či notebookom, ktoré máte nabité horúcimi hudobnými kúskami.

Párty reproduktor Orava Crater-LZdroj: Orava
Párty reproduktor Orava Crater-L

Obľúbené hitparády však reproduktor dokáže prehrávať aj z USB, microSD karty alebo si na ňom môžete naladiť obľúbenú FM rádiovú stanicu. Reproduktor má celkový hudobný výkon 50 W, môže sa pochváliť funkciou True Wirelless Stereo a užijete si s ním aj zábavu s priateľmi pri karaoke s možnosťou nahrávania zvuku na USB či microSD kartu. Vďaka vstavanej Li-ion batérii sa vám „reprák“ postará o dvoj- až päťhodinovú hudobnú šou, v závislosti od nastavenej hlasitosti.

Zachráni vám nejednu jazdu aj zábavu pri vode

V lete to láka na cesty nielen cyklistov, ale aj motorkárov. Ak si nechcete nechať „vyfučať“ radosť  z jazdy, pribaľte si so sebou na dobrodružstvá na kolesách smart akumulátorovú pumpu s LED svietidlom Orava PUMP-1. Expresne dofúka pneumatiku na motorke, bicykli, ale aj na aute bez toho, že by ste sa pri tom zapotili. Má hadičku s 3 násadami pre rôzne ventily a maximálny hustiaci tlak 120 PSI v 4 režimoch hustenia.

Smart akumulátorová pumpa s LED svietidlom Orava PUMP-1Zdroj: Orava
Smart akumulátorová pumpa s LED svietidlom Orava PUMP-1

Vďaka automatickej detekcii tlaku vám na LCD displeji ukáže aktuálnu hodnotu tlaku v pneumatike. Nastavíte si požadovanú cieľovú hodnotu a hustenie sa začne a automaticky skončí po dosiahnutí prednastaveného parametra bez akejkoľvek vašej námahy. Pumpa je kompaktná, nezaberie veľa miesta a hodí sa aj na nafúkanie lopty, plávacieho kolesa či menšej nafukovačky. Poslúži vám aj ako baterka, takže vás nenechá „v štichu“ ani potme.

Vyžeňte z interiéru horúci a suchý vzduch

Keď sa v lete vyšplhajú teploty nad 30 stupňov Celzia, jediné, čo pomáha, je schladiť sa. Nie každý deň však môžeme stráviť pri vode… Pri práci v kancelárii, ale aj doma pri hraní počítačových hier či online komunikácii s blízkymi, keď vás trápi horúci a suchý vzduch, oceníte mini ochladzovač vzduchu 3 v 1 Orava AC-03 mini. Stačí ho pripojiť k počítaču, naliať do nádobky vodu s maximálnym objemom 0,4 l a zapnúť. Vzduch chladí vďaka zabudovanému ventilátoru s možnosťou nastavenia troch stupňov rýchlosti chladenia.

Mini ochladzovač vzduchu 3 v 1 Orava AC-03 miniZdroj: Orava
Mini ochladzovač vzduchu 3 v 1 Orava AC-03 mini

Pozor, nie je to však len taký obyčajný ochladzovač vzduchu! Okrem chladenia aj upravuje klímu v interiéri – vzduch totiž aj čistí od patogénov a zvhlčuje. Má zabudovaných 6 LED farebných svetiel, aby vám večer vyčaroval v miestnosti pohodovú relaxačnú atmosféru. Vďaka extra tichej prevádzke s hlučnosťou len 35 dB vás nebude rušiť ani pri práci, ani počas spánku. Hodí sa do stredne veľkých priestorov do 4,5 m3.

Tieto a mnoho ďalších šikovných elektrospotrebičov značky ORAVA, ktoré vám uľahčia život v domácnosti, zabavia vás či poslúžia na úpravu vzhľadu a pre zdravie, nájdete na

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Orava.